A BVSC-Zuglóé a második legnépesebb magyar küldöttség

Július 23-án fellobban az olimpiai láng Tokióban!

A tavalyi évről idénre halasztott nyári ötkarikás játékokon 173 fős magyar csapat vehet majd részt. Az elmúlt években a a fővárosi klubnál tapasztalt infrastrukturális fejlesztéseknek már most is megvan az eredménye, hiszen 14 sportolót delegál a BVSC-Zugló a magyar csapatba, ezzel egyesületé a második legnépesebb hazai küldöttség – derült ki a zuglói klub csütörtöki közléséből.

A 2016-os riói olimpián öt, míg a paralimpián egy BVSC-s sportolónk lehetett ott. Bár az utóbbi közel másfél év sokakhoz hasonlóan egyesületünk életében sem volt könnyű a járványhelyzet miatt, mégis a mai napon, sportolóink már a megnyitó ünnepségre készülődnek Tokióban. Nagy örömünkre a BVSC-Zugló delegálja a második legnépesebb sportolói különítményt, hiszen 14 sportolónk került be a magyar olimpiai csapatba. A paralimpiára pedig további négy fő utazhat majd. Büszkeséggel tölt el, hogy szakosztályainkból ilyen kvalitású sportolók nevelődnek ki a BVSC edzői gárdájának munkája révén. Egy évvel ezelőtt, ezen a napon, azaz július 23-án került átadásra a BVSC-Zugló megújult székháza, és ekkor mutattuk be a klub új logóját is. Az idén pedig a klub 110 éves születésnapját ünnepeljük. Remélem, hogy sportolóink szereplése felteszi a koronát erre az évfordulóra” – nyilatkozta a BVSC-Zugló elnöke, Szatmáry Kristóf.

A legnépesebb küldöttség az úszóké. Bernek Péter, Bohus Richárd, Burián Katalin, valamint az ötödik olimpiájára készülő, a megnyitón Mohamed Aidával a magyar zászlót vivő Cseh László és a gyorsúszóspecialista Németh Nándor mellett két fiatalunk is helyet kapott az utazó keretben. Ők öten egyéniben is, míg Kovács Benedek és Takács Tamás váltóban lesz érdekelt Tokióban.

A páston a női kardválogatott két húzóembere, Márton Anna és Pusztai Liza képviseli a BVSC-s színeket, ráadásul a tartalék Szűcs Luca fiatalkora ellenére is a felnőtt válogatott kapuján kopogtat. Az utóbbi olimpiákon a női vízilabda-válogatottban szerepeltek zuglói sportolók és bár ez most sem lesz másként, hiszen Gyöngyössy Anikó, valamint Leimeter Dóra továbbra is kulcsembere Bíró Attila együttesének, 17 év után a férfiaknál is lesz BVSC-s érdekeltség Pásztor Mátyás révén. Birkózásban pedig az egy súlycsoporttal fentebb világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint küzdhet meg az érmekért a kötöttfogásúak 67 kilogrammos versenyében.

A XXXII. Nyári Olimpiai Játékok megnyitójának napja, vagyis július 23-a különleges évforduló lesz klub életében, hiszen éppen egy éve adták át megújult székházukat, valamint mutatták be új logót, amelyek jól példázzák az utóbbi években a BVSC-Zuglónál végzett fejlesztési munkákat, hiszen mindkettő fontos jelképe az egyesületnek.

Azonban az elmúlt egy évben sem tétlenkedtek a munkások a zuglói klub telephelyein. A megújult székházban modern konditerem várja már a sportolókon kívül látogatókat is. Továbbá a Szőnyi úton egy új műfüves pálya, atlétikai futópálya, fedett és szabadtéri salakos teniszpályák, valamint a röplabda csarnok is elkészült, míg az asztaliteniszezők csarnoka is megújult. Szintén új és modern külsőt kapott a Tatai úti utánpótlás labdarúgó központ, ahol például az U21-es Európa-bajnokságon résztvevő holland és német válogatott is edzett és nagyon dicsérték a remek körülményeket.

A BVSC-Zugló életében kiemelt szerepet kaptak az utóbbi években a zöldberuházások is. Ennek fontos része volt az átadott geotermikus hőellátó rendszer, amely biztosítja a teljes uszodakomplexum és a székház fűtési energiaellátását, továbbá az új 25 méteres medence épületének tetején átadott napelempark.

A klub sportolói az olimpiára megfelelő környezetben készültek és szurkolnak nekik, hogy elérjék céljaikat Tokióban is!

fotó: BVSC-Zugló