A címvédő Babos-Mladenovic páros bejutott az elődöntőbe Melbourne-ben

A címvédő magyar-francia kettős mindkét szett végén brékelt.

A magyar teniszező hivatalos honlapjának keddi beszámolója szerint a rendkívül rutinos, párosspecialista amerikai és szlovén játékos alaposan megnehezítette ellenfele feladatát, de végül a címvédő kettős mindkét szett végén kihasználta esélyét.

A 32 perces első felvonásban Timi és Kristina Mladenovic nagyszerűen adogatott, esélyt sem adott Atawónak és Srebotniknak. A 9. helyen kiemelt ellenfél egészen 5:4-ig kiválóan tartotta a szerváját, ekkor jött az új forgatókönyv. A magyar-francia páros fogadóként 40-0-ra is vezetett, a második játszmalabdát ki is használta.

A második szett elején, a második gémben Atawo és Srebotnik bréklabdát hárított. Ezután sokáig egyik kettős sem veszélyeztetett fogadóként. Szerencsére a végén ismét az első felvonás hajrája ismétlődött meg!

Timi és Kiki 6:5-nél az elődöntőért fogadott, de az amerikai-szlovén kettős vezetett 30-15-re. Ezután viszont már csak a címvédő páros nyert labdamenetet, így bejutott a legjobb négy közé!

Timi és Kristina Mladenovic következő ellenfele az amerikai Jennifer Brady és Alison Riske lesz.

Az 1995. április 12.-én született Brady 73. helyen áll párosban a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 70. (2018. szeptember 10.) volt. Az amerikai játékos eddig 4 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban, tavaly negyeddöntős volt az Australian Openen.

Az 1990. július 3.-án született Riske 311. helyen áll párosban a világranglistán, karrierje legjobbjaként 78. (2014. október 20.) volt. Eddig 1 ITF-tornát nyert párosban.

Australian Open 2019 (Grand Slam-verseny, 60 500 000 ausztrál dollár, kemény pálya), női páros, negyeddöntő:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Raquel Atawo, Katarina Srebotnik (amerikai, szlovén, 9.) 6:4, 7:5

A mérkőzés 1 óra 16 percig tartott Melbourne-ben.

fotó: Babos Tímea fb oldala