A címvédő Babos Tímea német ellenféllel kezd Budapesten

A címvédő Babos Tímea a német Tatjana Maria ellen kezdi meg szereplését egyesben a jövő héten a budapesti, 226 ezer 750 dollár összdíjazású női keménypályás tenisztornán a BOK Csarnokban.

A vasárnapi sorsoláson kiderült, hogy ha a világranglistán 35. magyar játékos – akit a harmadik helyen emeltek ki a szervezők – legyőzi 57. helyen rangsorolt riválisát, akkor a 16 között a német Mona Barthel (75.) vagy az ukrán Katerina Kozlova (65.) következik.

A budapesti viadal főtábláján egyesben két szabadkártyás magyar lesz még Stollár Fanny (210.) és Udvardy Panna (369.) személyében. Előbbi balszerencséjére éppen az első helyen kiemelt, 2016-ban WTA-világbajnok szlovák Dominika Cibulkovával (30.) csap össze a nyitókörben, míg Udvardy – aki az e heti fedettpályás ob megnyeréséért kapott indulási jogot – a nyolcadikként rangsorolt horvát Donna Vekic (50.) ellen kezd.

Párosban Babos nem nevezett, magyar részről Gálfi Dalma Udvardy Pannával, Bondár Anna Bukta Ágnessel, Jani Réka-Luca a belga Ysaline Bonaventure-rel, Stollár Fanny pedig a spanyol Georgina Garcia Perezzel indul.

Ami a vasárnap (ma) és részben hétfőn sorra kerülő selejtezőt illeti, Gálfi Dalma (265.) a szlovák Jana Cepelovát (114.), a szintén szabadkártyás Bondár Anna (517.) pedig az ugyancsak szlovák Viktoria Kuzmovát (121.) kapta ellenfélnek. A főtáblára jutáshoz két meccset kell nyerni.

A torna sorsolására a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány pesti központjában került sor. A Magyar Tenisz Szövetség és a szervezet tavaly elindult együttműködésének keretében a 2014-ben Australian Open-döntős Dominika Cibulkova felajánlotta dedikált teniszütőjét értékesítésre az alapítványnak. Az aukcióból befolyó összeget a Ronald McDonald Házak működtetésére fordítják majd.

(MTI)

fotó: Sportmenü / Kárpáti Balázs