A címvédő Győr visszavágott a CSM Bucurestinek

A címvédő Győri Audi ETO KC négy góllal legyőzte a vendég román CSM Bucuresti csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének negyedik fordulójában, hétfőn este.

A magyar bajnokságban is címvédő házigazdák keretéből Nora Mörk és Eduarda Amorim hiányzott, de Anja Althaus – akinek november közepén súlyosan megsérült a térde – visszatérhetett a csapatba.

Mindkét együttes remek védekezéssel kezdte a rangadót, ezért minden találat rendkívül értékes volt. Görbicz Anita gól nélkül zárta januárban a bukaresti meccset – amelyet a románok 28-22-re megnyertek -, és első megmozdulásaként ezúttal is büntetőt hibázott.

Paula Ungureanu nem sokkal később Nycke Groot hétméteresét is kivédte, ennek ellenére – Stine Oftedal vezérletével – továbbra is a házigazdák voltak előnyben (6-4). A folytatásban egyre több szabálytalanság tördelte a játékot, de ez sem törte meg a címvédő lendületét, és a 23. percben – a meccs során először – három találattal vezetett (9-6).

A kapuban Kari Aalvik Grimsbö nyújtott kiváló teljesítményt, még akkor sem kért cserét, amikor Isabelle Gulldén közelről telibe találta az arcát, és ápolni kellett. A CSM Bucuresti a hajrában levitte a kapusát, hogy emberelőnyben támadhasson, és bár háromszor is gólt szerzett létszámfölényben, Groot mindhárom középkezdés után az üresen maradt román hálóba talált (13-10).

A második felvonás elején Görbicz révén kétszer is emberhátrányból voltak eredményesek a hazaiak (16-11), akik a korábban látott nagy iramban kézilabdáztak, és eredményességük miatt a vendégek a 42. percben az utolsó időkérési lehetőségüket is kihasználták.

Gulldén góljaival igyekezett tartani magát a román csapat, a győriek ráadásul támadásban némileg megtorpantak, ezért 15 percig nem találtak be akcióból. A hajrában felzárkózott a CSM Bucuresti, ám Görbicz a szünet után minden büntetőjét értékesítette, és ez elégnek bizonyult a magabiztos sikerhez.

A vendégcsapat egyszer sem vezetett a találkozón.

A győriek szombaton a dán Nyköbing FH otthonában folytatják szereplésüket a BL középdöntőjében.

Eredmény:

női BL, középdöntő, 1. csoport, 4. forduló:
Győri Audi ETO KC-CSM Bucuresti (román) 28-24 (13-11)
a Győr gólszerzői: Görbicz 10, Oftedal 4, Bódi, Groot 3-3, Broch, Puhalák, Tomori 2-2, Knedlikova, Hansen 1-1

A csoport állása:
1. Győri Audi ETO KC 12
2. CSM Bucuresti 11 (229-197)
3. Rosztov-Don (orosz) 11 (206-182)
4. Nyköbing FH (dán) 5 (196-228)
5. Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 5 (192-225)
6. Midtjylland (dán) 4

szombaton játszották:

2. csoport:
Buducnost Podgorica (montenegrói) – FTC-Rail Cargo Hungaria 23-24 (12-12)

A csoport állása:
1. Vardar Szkopje (macedón) 14 pont
2. Metz HB (francia) 12
3. FTC-Rail Cargo Hungaria 10
4. Buducnost Podgorica 6
5. Thüringer HC (német) 4
6. SG BBM Bietigheim (német) 2

A csoportok 1-4. helyezettjei jutnak a negyeddöntőbe.

(MTI)

MTI Fotó: Krizsán Csaba