A félmaraton nem félsiker! – 1 hónap múlva rajtol a 35. Wizz Air Budapest Félmaraton

Oscar-jelölt film rendezője, Kossuth-díjas operatőr és operaénekes is készül a Wizz Air Budapest Félmaratonra.

A korábbi években megszokottnál szerényebb az érdeklődés, de idén is egy csodalatos eseményt tervezünk. Kérdéses még a külföldi futóturisták részvétele, ők ebben a helyzetben az utolsó pillanatban döntenek majd az utazási szabályok ismeretében. ” – mondta Kocsis Árpád versenyigazgató, derült mi a BSI csütörtöki közöléséből.

A klasszikus felmaratoni táv a legnépszerűbb az ismert személyiségek körében is:

Tóth  Barnabás az „Akik maradtak” című, az idei  Oscar-díjra jelölt 10 legjobb külföldi alkotás közé még beválogatott  film rendezője így nyilatkozott:

„Saját edzéstervem van, sok táblázatot nézegettem de bevallom az mind intenzívebb és több, mint ami nekem most 3 gyerek és a sok munka mellett belefér. Örülök, ha a heti 40 km összejön és bízom benne, hogy ez kellő erőt ad.”

Erdély Mátyás az Oscar-díjas „Saul fia” Kossuth-díjas operatőrétőre ugyan rutinos  félmaratonistának számít, ám mivel majd’ tíz éve indult ezen a távon, ezért edzéstervvel készül a nagy visszatérésre.

Cser Krisztián  operaénekes felkészülése is jó ütemben halad, reményei szerint minden adott lesz ahhoz, hogy élete  első félmaratonján elégedetten  érjen célba szeptember 6-án.

„Az első félmaratonomat  tavaszra terveztük edzőmmel Baráth Gabriellával, de a járványhelyzet miatt ezt a „fellépést” prolongálnunk kellett őszre, a Wizz Air Budapest Félmaratonra. Július végén egyéni rekordot futottam egy 10 km-es versenyen, 4 perccel megjavítva eddigi legjobb időmet, így már csak ezt a formát kell megtartanom a következő egy hónapban.” – mondta a Magyar Állami Operaház basszistája.

Az esemény mindhárom távjára lehet nevezni a helyszínen is.

További információk: www.fuanet.hu