A Festipay és az Opel Fifty-Fifty fej-fej mellett féltávnál

A Litkey Farkas vezette Festipay nevű hajó és a Józsa Márton kormányozta Opel Fifty-Fifty féltávnál fej-fej melletti küzdelmet folytatnak az első helyért a 49. Kékszalag Erste World Nagydíjon.

A szervezők csütörtök délutáni tájékoztatása szerint az 526 hajóból álló mezőny csütörtökön kilenc órakor rajtolt Balatonfüred előtt Európa leghosszabb távú tókerülő versenyén. A viszonylag gyenge szélben a várakozásoknak megfelelően a kéttestű hajók azonnal az élre álltak. A két esélyes szinte egy időben érte el a Balatonkenese előtt található pályajelet. Siófokon és a Tihanyi-szorosban Litkeyék vezettek, ám a Fifty-Fifty a nyugari medencében felzárkózott.

14 óra körül Badacsonynál járnak, s mintegy 15-20 perccel lemaradva követi őket további négy katamarán: a svájci Safram, a Roland Gäbler sokszoros német katamarán világbajnokot is a fedélzetén tudó Black Jack, a Red és az Eurovit.

A mezőny nagy része azonban jóval hátrébb, valahol Balatonkenese és Siófok között található, s a gyenge és kedvezőtlen irányú szél valamint a nagy meleg erősen próbára teszi a résztvevőket.

A hajóknak el kell vitorlázniuk Keszthelyig, majd innen vissza Balatonfüredre, ahol a cél található.

Vélemény, hozzászólás?