A fiatalok körében egyre népszerűbb a vitorlássport

Legújabb vitorlás trendek és Kékszalag felvezetés – mi vár ránk az idei Budapesti Boat Shown?

A fiatalok körében is egyre népszerűbbek a különféle vízisporteszközök, a vitorlások, katamaránok kihívásai, összhangban lenni a természettel, figyelni az időjárást, ez mind megadja azt a plusz izgalmat, amit a motoros hajók talán nem. Nagyszerű dolog látni, hogy növekszik a vitorlázás fiatal közössége, – elég csak megnéznünk az MVSZ Vitorlás Suli programjában résztvevők számát, vagy ránézni az éppen tegnap befejeződött palamós-i Optimist trophy eredményeire – akik tisztelik az előttük járó generáció tudását, és visszajárnak tanulni, fejlődni a Balatonra – mondta Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára.

Rájuk is számítunk a Budapesti Boat Shown, ahol a legújabb hajótípusokat, eszközöket, kiegészítőket láthatjuk majd, ésértékes szakmai információkat osztunk meg egymással, nem csak
szakmabelieknek! Természetesen más a versenysport, és más arekreációs célú vitorlázás, de ne feledjük, azok a gyerekek, akik a Balatonnál a szüleikkel elkezdik a vitorlázást, potenciálisan
élsportolók is lehetnek!

A Magyar Vitorlás Szövetség rendhagyó módon a kiállítás mind a négy napján nyitott beszélgetéseket szervez, a sportág, a szakmai és a közélet olyan kiválóságaival, akikkel közös a célunk; minél többen értsék és szeressék ezt a sportot. Szó lesz a kikötői fejlesztésekről, a nemzetközi lehetőségekről, a vitorlás suliról, arról, miként kell egy hajót engedélyekkel és eszközökkel felszerelni, ápolni, és természetesen a vitorlás etikettről is, amit szintén fontosnak tartunk hangoztatni, hiszen a tisztelet egymás, és a környezetünkiránt alapvetés.

A kiállítás jó alkalom arra, hogy a kiemelt élsportolóinkkal találkozzanak a rajongóik, és bemutassuk az idei Kékszalag programjait, támogatóit, lehetőségeit. Ez a négy nap a „szárazföldi meetingünk”, ahol a szezont ünnepélyesen elindítjuk, mindenkit várunk a Budapesti Boat Shown március 3. és 6. között a Hungexpon!