A focipályáról a futópályára!

Ferenczi István egykori kilencszeres válogatott labdarúgó benevezett a 32. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál 42 kilométeres kihívására. A 40 éves, kétszeres magyar bajnok játékos, a Vasas SC erőnléti edzőjeként pontosan tudja mi is szükséges egy ekkora táv teljesítéséhez. Az edzések és a labdarúgással járó rendszeres mozgás mellett két éve foglalkozik külön a futással is és vált már visszatérő nevezőjévé a maratoni versenyeknek.

A BSI tájékoztatása szerint a futóedzései mértéke persze a szabadidejétől is függ, de azért mindig kerít alkalmat arra is, hogy az aznapra kitűzött távot lefuthassa. „Természetesen külön is készülök a maratoni versenyekre, hisz a csak az edzéseink ideje alatt megtett kilométerek száma nem lenne elég egy maraton teljesítésére, mely távot az elmúlt két évben már ötször is lefutottam, az ország különböző pontjain. Ideje, hogy most már neki feszüljek Mag yarország legnagyobb szabású maratonjának, a sokezres tömeget vonzó 32. SPARBudapest maratonnak is„. Ferenczi István eddigi legjobb eredménye 3 óra 30 perc, mely időt tavaly futotta. Idén félmaratonokat, illetve egy 30 kilométeres távot teljesített, így az október 15-i lesz az idei első maratoni versenye, ahol szeretné eddigi legjobb idejét megjavítani.

A lakhelyén, Solymáron, számára nagyon ideálisak a főleg dombos, emelkedős körülmények, de néha a Margitszigetre is kilátogat egy-egy szigetkör teljesítésére, illetve az otthonától 20 kilométerre található stadionhoz, a munkahelyére is gyakran futva teszi meg az utat. „A futással soha nem voltak gondjaim, mindig is szerettem futni. A bakancslistámon régóta szerepel a New York Marathon teljesítése is. Nagyon szeretem a versenyek nyűzgő hangulatát, tetszik a futóközeg és jó a közösség„.

Amennyiben Ferenczi terve sikerül, Dombi Tibor és Hrutka János mellé ő is belép az egykori válogatott labdarúgók azon körébe, akik már a SPAR Budapest Maraton teljesítőinek mondhatják magukat.

fotó: Vasa FC