A fővárosban is folytatta szép sorozatát a DSZC-Eötvös DSE

Hibátlan hétvégét tudhat maga mögött az egyesület. Szombaton a megyei felnőtt bajnokságban a DSZC-Eötvös DSE néven induló csapatok, mind hölgyeknél, mind az uraknál három-három győzelmet arattak, így mindkét nemben magabiztosan vezetik a táblázatot.

A klub tájékoztatása szerint vasárnap az NB II-ben az idén még veretlen hajdúságiak Budapestre utaztak. Sajnos tovább nőtt a hiányzók száma, sérülések, betegségek és vizsgák miatt mindössze 4 játékos utazott Debrecenből Budapestre, 3 pedig a helyszínen csatlakozott a csapathoz. A mérkőzés a végső helyezések szempontjából is fontos volt, hiszen a tabellán közvetlenül a DSZC-Eötvös DSE mögött állt a pályaválasztó Hercules SE.

Már az első labdamenetnél látszott, hogy mindkét csapat játékosai motiváltak, jól mezőnyöznek. Az első pont több mint 20 labdaérintés után született meg. Mindkét oldalon szép ejtések, gyors védekezések voltak, végül a vendégek örülhettek. Ezután 3 hazai pont következett. 3:3-nál egyenlítettek ki a debreceniek és ezután szemre is tetszetős játékkal fokozatosan növelték a szett végéig az előnyüket (15:25).

A második játszma is vendégponttal kezdődött, amit még egalizáltak a fővárosiak. Azután kiváló mezőnyjátékkal és életerős ütésekkel ismét megnyugtató előnyt szerzett a DSZC-Eötvös DSE. Lelkesen küzdött a hazai együttes, néha lehetetlennek tűnő labdákat is elértek, de a hajdúságiak sem ismertek elveszett labdát és kiváló játékkal ismét 10 pontos különbséggel győztek.

A harmadik játékrészben már az elején 1:8-ra és 2:10-re is vezettek a jó napot kifogó debreceniek. A továbbra is szépen küzdő Hercules SE 7:11-re felzárkózott, de egy időkérés után a parádésan játszó „eötvösös” hölgyek ismét hasonló arányban (16:25) győztek, így tovább növelték előnyüket a Hercules SE ellen az éremért folyó harcban.

Hercules SE – DSZC-Eötvös DSE 0:3 (-15, -15, -16)
DSZC-Eötvös DSE: Dr. Kovács Katalin, Domonkos Kitti, Fehér Anna Ditta, Vojth Ildikó, Bánfi Lili, Barnucz Gréta. Csere: Molnár Vivien. Edző: Szombathy András.

Legközelebb 2018. január 27-én (szombaton) 15 órától a DSZC Beregszászi Pál Szakközépiskolájában (Jerikó u. 17.) játszik a DSZC-Eötvös DSE a DEAC csapata ellen.