A Fradi itthon, míg a Miskolc Franciaországban játszik az Eurókupában

A férfi vízilabda Eurokupában érdekelt mindkét magyar együttes, a Ferencváros és a Miskolc is medencébe ugrik a hétvégén a sorozat második selejtezőkörében. A tét a negyeddöntőbe jutás.

Az EK-ban címvédő FTC-PQS Waterpolo a Népligetben játszik, s bár vendéglátóként sem lesz könnyű dolga, minden esélye megvan, hogy a továbblépést jelentő első vagy második helyen végezzen négyesében. A spanyol Mataro mellett két délszláv rivális, a horvát Jadran Split és a montenegrói Primorac Kotor lesz az ellenfél, ám az új szezonra tovább erősödött FTC csoportgyőzelme valószínűsíthető.

A másik EK-selejtezőtorna színhelye a franciaországi Aix-en-Provance, ahol a – nemzetközi porondon története során először szereplő – PannErgy-Miskolci VLC próbál szerencsét, nem is reménytelenül. Jóllehet az első kvalifikációs tornát kiválóan vette a borsodi együttes, ezúttal fogósabb feladat vár rá, mivel ellenfelei között ott van az olasz Verona is, ugyanakkor a francia házigazda és a csehovi illetőségű orosz Sturm nem tűnik leküzdhetetlen akadálynak.

A selejtezők négy továbbjutójával azt a négy csapatot sorsolják össze, amely alulmarad a Bajnokok Ligája főtáblájára kerülésért zajló párharcokban. Az EK negyeddöntős mérkőzéseit november 8-án és december 9-én játsszák.

A BL-selejtezők mostani szakaszában magyar csapat is érintett: az OSC a párharcot idegenben kezdi szombaton 17 órakor, s a szerdai újbudai visszavágón (17.00) harcolhatja ki a továbbjutást az orosz bajnok Szpartak Volgográddal szemben.

Eurokupa, 2. selejtezőkör, a magyar csapatok programja:

C csoport (Aix-en-Provance):

péntek:
Miskolc-Verona (olasz) 18.00

szombat:
Pays D’Aix Natation (francia)-Miskolc 19.00

vasárnap:
Sturm (orosz)-Miskolc 9.00

D csoport (Népliget):

péntek:
FTC-Primorac Kotor (montenegrói) 19.30

szombat
FTC-Jadran Split (horvát) 19.30

vasárnap:
FTC-Mataro (spanyol) 11.00

(MTI)