A Gödöllői SK a Career Sport Management legújabb partnere!

Augusztus első napjával határozott időre együttműködési megállapodást írt alá a Career Sport Management az ország egyik legnagyobb múltú és bázisú labdarúgó utánpótlás-nevelő egyesületével. Ifj. Tóth György és a Gödöllői SK közötti kapcsolat nem újkeletű, de a hivatalos együttműködés most kezdődik. Erről kérdeztük a CSM alapítóját…

Aki eddig követte a CSM munkásságát, leginkább az egyéni sportolókkal való együttműködéseidről hallott. Hogy jött az ötlet, hogy egy rengeteg fiatal sportolót foglalkoztató klubbal is együtt dolgozz?

A Gödöllői SK egy jelentős névvel és branddel bíró klub a hazai utánpótlás-nevelésben. Pest megye egyik legnagyobb múltú, és az egyik legjobb szakmai vezetéssel bíró egyesülete, melynek jelenleg is az utánpótlás nevelésén van a fókusza. Nem véletlen, hogy több korábbi, illetve napjainkban is válogatott kerettag labdarúgót nevelt ki. Mint például a Lovrencsics testvéreket, Nagy Dánielt, Simon Krisztiánt vagy épp Varga Rolandot. Éppen ezért megérett a gondolat a vezetőségben, hogy azt a munkát és azokat az eredményeket, amiket eddig elért a klub, ne csak egy szűk kör ismerje, hanem szépen, lassan, de a környékbeli sportkedvelő szülők körében is ismertté tegyük. Hiszen minél többen ismerik a klubot, annál több gyerek szeretne majd ide tartozni. A személyes célom az, hogy mind a szülő, mind a gyerek úgy érezze, hogy image a klubhoz tartozni. Labdarúgó voltam én is, itt nevelkedtem a korábban említett játékosokkal együtt, de az élsport helyett a sportolók és klubok imidzsépítését tűztem ki célul, így büszke vagyok arra, hogy egy ilyen nagy múltú és eredményes utánpótlás-nevelő egyesülettel indulhat meg egy közös munka. Együttműködésünk ugyan most indult, de ezt megelőzően már jó pár hónappal korábban kölcsönösen kerestük egymást. Most érett meg a dolog arra, hogy valami nagyot alkossunk.

Mit tudsz nyújtani a Gödöllői SK-nak, illetve azon kluboknak, akik a jövőben hasonló együttműködés reményében keresnek meg Téged!?

Azért szép ez a terület, mert nem tudok sablonokat előhúzni a fiókból. Nincs két egyforma egyesület, még ugyan azon sportágban sem. Mindenkivel egyedileg tervezek arról, hogy mire van szükségük, miben érzik hiányosnak jelenlegi működésüket, milyen téren tudom nekik a legtöbb pluszt adni. A munkámban a legnagyobb befolyásoló tényező az információ, vagy annak hiánya, és az, hogy mennyire alakul ki szoros kommunikáció az egyesület és a Career Sport között. Egyéni sportolóimmal napi szinten beszélek, nem csak sportról. Szinte barátként kezeljük egymást. Ez egy sportklubnál sem elképzelhetetlen, de alapvetően ott más a felállás, már csak a komplexitás miatt is.

Mennyi elfoglaltságot jelent egy ilyen jellegű klub, vagy épp pont a Gödöllői SK „kiszolgálása”!?

Ez szintén az információáramlás gyorsaságától függ, illetve attól, hogy kivel, milyen megoldásban gondolkozunk, kinek milyen területen kell segítenem a működését. Legtöbbször nincs kapacitása a kluboknak az olyan feladatokra, amiket rám bíznak, vagy ha lenne is, nem figyelnek rá eléggé. Ahogy látom beskatulyázzák az embereket szakmán belül. Az edző mindig edző marad. A sportolóra sportolókén tekintenek. Egyik személy sem lesz olyan hiteles a szponzorok vagy más partnerek előtt, mint egy „külső szemlélő”, aki azért dolgozik, hogy a lehető legjobb legyen a képviseltjének, ám eközben a partnereket is maximálisan kiszolgálja! Ez egy teljes embert igénylő feladat! Annyit még hozzátennék, hogy én pont ezt nevezem a menedzseri munka alapjának: WIN-WIN, mindenki találja meg a számítását az együttműködésben!

Egészen különböző területeken, sikeres partnerekkel állsz munkakapcsolatban. Van ifjúsági olimpiai bajnok judó versenyződ Gercsák Szabina személyében, van para-kerékpározó sportolód Lengyel Zsófia személyében, Halek Márton vízilabdázóval is dolgozol együtt, ugyanakkor kapcsolatban vagy kerékpár utánpótlás egyesülettel, egy röplabda utánpótlás-nevelő egyesülettel, illetve most már egy labdarúgó utánpótlás-nevelő klubbal is megállapodtál. Mi kell ahhoz, hogy mindenkit ki tudj szolgálni? Tőke, komoly felkészültség, vagy épp nagy háttértudás?

A legnagyobb felkészülési igény szerintem ott jelentkezik, amit én magammal szemben állítok fel, hogy mennyire tudom megismerni a sportolóm vagy azt a szervezetet akivel dolgozok! Ez a legfontosabb, ebben van a lényeg! Személy szerint nem arra fektetem a hangsúlyt, hogy minél tőkeerősebb és minél nagyobb legyek, mint sok más sportmenedzseri cég. Persze kell a növekedés de maximum addig, hogy az értékeimet ne veszítsem el, amit a legelején felállítottam magamban, mégpedig azt, hogy minden partneremre időt tudjak fordítani a munkám során! Személyesen!

#careersport #believeinyourself

 

fotó: Career Sport Management