A Győri Audi ETO KC megóvja a Rosztov-meccset

A Győri Audi ETO KC megóvja a Rosztov-Don elleni, 23-22-re elveszített Bajnokok Ligája-mérkőzést.

A sportcsatorna tájékoztatása szerint Azt hittük, a Rosztov-Don – Győri Audi ETO KC női kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzés véget ért azzal a jelenettel, hogy Pessoa ártalmatlanítja Amorim lövését, és ezzel a BL-címvédő vendégek 23-22-es vereséggel zárják oroszországi túrájukat. Csakhogy Szabó Tamás, a győriek nemzetközi és kommunikációs igazgatója szenzációs bejelentést tett a Sport TV Harmadik Félidő című show-műsorában: a zöld-fehérek megóvják a találkozót!

Amikor a bírók az utolsó másodpercekben elvették a labdát, akkor Pessoa nem adta vissza a labdát. Az érvényben lévő szabályok szerint, aki az utolsó harminc másodpercben megakadályozza a szabaddobás elvégzését, az két perccel bűnhődik és a vétlen csapat hetest kap. Jól látható, Barbosa visszafelé indul el, Pessoa megkapja a labdát, viszi pár másodpercet, de nem teszi le. Ha leteszi, Althaus tiszta helyzetben van…” – fogalmazott Szabó Tamás. A sportvezető hozzátette: „Nem azért óvunk, mert emiatt nem nyertünk. Csak az elmúlt fél évben azt tapasztaltuk, sokan összemosnak bizonyos eseteket. Ez egy tananyag arra nézve, hogy lehetett, sőt, kellett volna mást ítélni.

Borsos Attila, a Sport TV szakkommentátora hozzátette:A szabályok szerint pontosan így van minden, de a gyakorlatot ismerve, sajnos nem sok reményt fűzök az óvás sikerességéhez.

Szabó Tamás hozzátette, elsősorban nem az újrajátszás kicsikarása a cél, hanem az, hogy egy jelenségre felhívják a figyelmet. Mert, ahogyan Szabó Tamás mondta, kevesen voltak Rosztovban, de így is emelt fővel jöhettek haza az egygólos vereség után.