A győzelem a cél Szlovákiában is

A hétvégén folytatódik a 2024-es kamion Európa-bajnokság.

A Révész Racing ötszörös Európa-bajnoka, Kiss Norbert remekül kezdte a szezont, mind a négy futamot megnyerte Misanóban a szezonnyitón. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző magyar pilóta a Slovakia Ringen is szeretne győzni – derült ki a magyar csapat csütörtöki tájékoztatásából.

Mivel idén Magyarországon nem lesz futam, így a magyar szurkolóknak ez a legközelebbi helyszín, hogy élőben láthassák Kiss Norbertet versenykörülmények között, és várhatóan sokan buzdítják majd a címvédőt.

– Nagyon hálás vagyok a csapatnak mert Misanóban remekül működött az autó. Sikerült jól eltalálni a beállításokat, a futamokon magabiztosan tudtunk menni. Egy jó szezonkezdés után Szlovákiában is hasonlóan szeretnénk folytatni, remélem sokan szurkolnak majd nekünk a helyszínen

– mondta Kiss Norbert.

Kiss Norbert riválisa ezúttal is Jochen Hahn lehet, aki már az első futamon is jelezte, hogy ő is nagyon gyors. De Lenz, Albacete és Halm is okozhat meglepetést.

A pálya 5922 méter hosszú, és 14 kanyar tarkítja. A MOL által is támogatott magyar pilóta szeretné ismét megszerezni az első rajtkockát az időmérők során, ehhez újból tökéletes beállításra lesz szükség. Pénteken rendezik a szabadedzéseket, majd szombaton délelőtt jön az első kvalifikáció, 13.25-től és 16.30-tól pedig a két futam. Vasárnap újabb két versenyt tartanak, 12.55-kor és 16.00-kor rajtol el a mezőny.

Az Arena 4 csatorna a tervek szerint élőben közvetíti a hétvégi futamokat.

 

fotók: Bóta Márti Photography / Révész Racing