A győzelem istennőjét tetováltatta magára az olimpiai bronzérmes Hárspataki Gábor

A Tokióban megszerzett olimpiai bronzérmének állít emléket különleges tetoválásával az MTK karatékája, Hárspataki Gábor.

A sportoló jobb alkarján mostantól a győzelem istennője látható.

„A tetoválásom összetett. Az első hegy, amit egy ember próbál végig járni, az a mostani eredményeimre utal, amiket elértem. A másik hegy, ami magasabban van, azok a jövőbeni céljaim, amiket el szeretnék érni. A központi alak, az Istennő, az Niké, a győzelem istennője és benne pedig az az idő, ami mindent megfordított az életemben, nem csak a meccset” – árulta el Gábor, az olimpián az utolsó pillanatban bevitt, és ezzel érmet érő fejrúgására utalva.

 

„A karomra került szoborról tudni kell, hogy az alja azért van összetörve, mert az jelképezi a pályafutásom elejét, ahol még kezdő, kis szeleburdi gyerek voltam, majd a kicsúcsosodása az egész életem kicsúcsosodását jelentő tokiói sportcsarnokot, a Nippon Budokánt örökíti meg. Nagyon hálás vagyok Fóris Györgynek, hogy ezt így megtervezte és felvarrta rám. Olyan lett, amilyennek megálmodtam. Ez a második tetoválásom, ami az idei olimpiáról szól, de nagyon örülnék neki, ha a felkarom a párizsi Olimpiáról szólhatna” – tette hozzá a karatéka, aki a hétvégén egy kvalifikációs versenyen lép tatamira, novemberben pedig a dubai világbajnokságon versenyez majd.