A Győztesek Világának ereje Abu Dhabiban és Dubajban is megmutatkozott! – videó

A zárónap is remek eredményeket hozott a magyar delegáció számára.

Magyar Speciális Olimpia Szövetség helyszíni tájékoztatása szerint a Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon az atléták kezdték meg az aranyérmek gyűjtésének sorát. Lakatos Márió 800 m-es síkfutásban, Csernai Alexandra és Huzlinger István pedig egyaránt a 800 m-es gyalogló táv döntőjében érkezett be elsőként a célba.

A kerékpárosok mezőnyében, az 1000 méteres szám időfutamainak során Varga Mónika és Kovács Dániel is a legjobbnak bizonyult kategóriájában. Látványos helyszínen, a városi Forma I-es pályán élhették át mindketten győzelmüket.

Megvédte címét a kosárlabda válogatott, amely a 4 évvel ezelőtti Los Angeles-i sikerhez hasonlóan ismét megnyerte divízióját. Galambos Zsolt szakágvezető csapata a döntőben 33-29-re győzte le Japánt és lett aranyérmes.

Az ezüstérmek sorát gyarapította a Szöllősi Gyöngyi-Rácz József bocsa vegyespáros. A teniszezőknél Kelemen Zsombor egyesben, az úszóknál Bérczi Zsófia 100 méter mellen, és a 4X50 m-es gyorsváltó is az előkelő második helyen fejezte be szereplését.

A nap egyetlen bronzérme a tollaslabdázó Demeter Judit nevéhez fűződik, aki az első szettet elveszítette orosz vetélytársával szemben, azt követően azonban gyors és hatékony ütésekkel, az ellenfél gyengébb fonákjátékát kihasználva nyerte meg pontjait és összesítésben 2-1-re a helyosztót.

Az értelmi fogyatékossággal élő és tanulásban akadályozott sportolók világeseményén 190 ország, 7500 versenyzője vett részt 6 napon keresztül.

A 62 sportolóból álló magyar csapat figyelemreméltó teljesítményeket bemutatva 32 arany, 26 ezüst és 10 bronzérmet szerzett.

Összefoglaló:

(Fotó: Werni Gábor)