A hagyomány folytatódik, de másképp!

35. Telekom Vivicittá Virtuális Futónapok…..az ország bármely pontján

A BSI hétfői tájékoztatása szerint 1986 óta minden áprilisban futók özönlötték el Budapest utcáit a hagyományos Vivicittá keretében. Az első években 1.500-2.000, mostanában már 30.000 futó jelentkezik a világ 80 országából. Magyarország második legnagyobb futóversenyét is térdre kényszerítette a járvány.

A korlátozások ugyan lazulnak, de egy ilyen óriási, a fél várost átszelő esemény megrendezésére még egy darabig nem nyílik lehetőség. A szervező Budapest Sportiroda, sok-sok ezer futó egyetértésével ennek ellenére úgy gondolja, hogy nem szakadhat meg a hagyomány, nem múlhat el az év Vivicittá nélkül. Ezért a ma a világban oly népszerű virtuális formában kerül megrendezésre. Az esemény virtuális, de a futás teljesen valóságos. A kiírás szerint 3 napon át bármikor és az ország bármely pontján teljesíthető.

De mi is az a virtuális futóverseny?
Az esemény meghirdetett távjait mindenki egyénileg vagy társakkal együtt teljesíti ott és akkor ahol szeretné. Ez lehet utcán, erdőben, de akár futópadon is. A teljesített távot és az időt telefonos alkalmazással vagy gps-es órával, futópad kijelzővel méri mindenki és küldi el a szervezőnek. Ezek alapján készül el az eredménylista , a letölthető és facebookon megosztható oklevél. Az esemény egyedi ajándékát, ami lehet érem, póló vagy egyéb más, pedig postán vagy futárral kapják meg a részvevők.

TELEKOM VIVICITTÁ VIRTUÁLIS FUTÓNAPOK
Időpont: Június 12-14 között, péntektől vasárnap éjfélig 3 nap alatt lehet bármikor teljesíteni a választott távot vagy akár távokat.

Nincs „záróbusz”, mindenki a saját tempójában, akár gyalogolva is „célba érhet”.

Távok:

– egyéni félmaraton-21.1km, félmaraton párban, félmaraton trió

-Vivicittá – 10km, Midicittá – 5km, Minicittá – 2.5km futás és/vagy gyaloglás

– csapatverseny, ahol 10km, 7km vagy 2.5 km teljesíthető futva, kocogva, gyalogolva, sétálva

– 1000 m-es Virtuális SUHANJ! Futam – speciális jótékonysági futás/gyaloglás a fogyatékkal élők sportjáért

A Csapatverseny (2-6 fő) egy közösségkovácsoló versenyszám, ahol a csapattagok együtt haladva teljesítik a távot, az eredménylistára egy közös csapatidővel kerülnek fel.Ezek a versenyszámok ösztönzik a családokat, barátokat, munkatársakat a mozgásra, közös sportlásra, sportos együttlétre.

A teljesítők egyedi ajándékát utólag, futárszolgálattal küldjük. Magyarországi újdonság: minden teljesítő a saját névvel és idejével ellátott éremet kap.

Jótékonyság:

Minden résztvevő a nevezési díjából 500 forinttal egy választható jótékonysági célt támogat: a Bátor Tábor, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, a Magyar Hospice Alapítvány, a SUHANJ! Alapítvány és a Szent Márton Gyermekmentő Alapítvány a rájuk leadott szavazatok arányában részesül a várhatóan több millió forint adományból.

Futóturizmus: Óriási csúcsot vártak a szervezők a külföldi indulók számában áprilisra a hagyományos Vivicittára, hiszen a korlátozások bejelentéséig 50%-kal több külföldi nevezés érkezett, mint eddig bármikor. Sajnos ők otthon maradtak, de virtuálisan már 37 ország 70 városából érkezett külföldi futótól nevezés

ÖTPRÓBA: a halasztott tokiói Olimpia miatt meghosszabbított Ötpróba is most a Telekom Vivicittával indul újra. Minden táv teljesítésével lehet növelni a pontokat.

Szlogenünk – AZ ORSZÁG BÁRMELY PONTJÁN – életre kelt! Hiszen az esemény előtt 6 nappal már csaknem 600 magyar településről érkezett nevezés.

A 35. Telekom Vivicittá Virtuális Futónapok egyediségét jól mutatja az esemény 1 perces előzetese: