A hétvégén rajtol a vb-idény!

Szombaton a kötöttfogású Honvéd-kupával rajtol a hazai birkózóidény, amelynek csúcspontja természetesen az október 20. és 28. között zajló budapesti világbajnokság lesz majd.

A Magyar Birkózó Szövetség péntek esti tájékoztatása szerint a nyitó viadalon a szakág legjobbjai közül Lőrincz Tamás, Bácsi Péter és Kiss Balázs különböző sérülések miatt nem indul, a többi válogatott leadta nevezését, így a vb nagykövetének jelölt Lőrincz Viktor is. Nehézsúlyban összejöhet a tavalyi Eb-ezüstérmes Lám Bálint és a szabadfogásból „átrándult”, szintén Eb-dobogós Ligeti Dániel rangadója, bár információink szerint Lám kisebb betegséggel bajlódik.

Ligeti egyébként a vasárnapi szabadfogású minősítő versenyre is leadta a nevezését, mint ahogy a fogásnem másik magyar húzóembere, Veréb István is, bár utóbbinál egy Bundesliga-kötelezettség közbeszólhat. A női válogatón ott lesz a vállsérüléséből meggyógyult vb- és Eb-érmes Barka Emese, az Eb-2. Németh Zsanett jelenleg az indiai profi ligában érdekelt.

A sportági eseményekre – kötöttfogású Honvéd-kupa, szombat, 10.30, Dózsa György út 53., illetve szabadfogású és női minősítő verseny, vasárnap, 10.30, Körcsarnok – szeretettel várjuk a média képviselőit.