A hétvégén rendezik meg a Széchenyi István Négy Nemzet Tornáját

Október 14-15-én a Halassy Olivér Sportcsarnok ad otthont a Széchenyi István Négy Nemzet Tornának, amit nagy örömünkre ezúttal a közszolgálati M4Sport csatorna is közvetít.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség tájékoztatása szerint a torna névadó támogatója a Gróf Széchenyi Család Alapítvány a Négy Nemzet Torna idei támogatásával tovább erősíti a 2015-ben indult együttműködést a sportág és a Széchenyi család között. Gróf Széchenyi István nevét szeretnénk megőrizni és tisztelegni emléke előtt, hiszen az ő nevéhez is fűződik, hogy a sportág az 1800-as évek elején hazánkba bekerült.

Magyarország színeiben a következő csapatot állította össze ifj. Balzsay Károly szövetségi kapitányunk:
52 kilogrammban: Virbán Martin (Madárfészek Ökölvívó Akadémia/UTE) és Szaka István (Madárfészek Ökölvívó Akadémia/FTC)
56 kilogrammban Virbán Gábor (Madárfészek Ökölvívó Akadémia/UTE) és Csóka Nándor (M1 Fitness Miskolc)
64 kilogrammban Kovács Richárd (NYVSC) és Serbán Henrik (Győri Gladiátor Akadémia); 69 kilogrammban Kozák László (Madárfészek Ökölvívó Akadémia/VASAS SC)
75 kilogrammban Onoriode Isaac Oroyovwe (Szeged Box Klub) és Árpád Viktor (Madárfészek Ökölvívó Akadémia)
81 kilogrammban Tallósi Péter (Madárfészek Ökölvívó Akadémia/FTC)
91 kilogrammban Hámori Ádám (Fitt Box Kőszeg); +91 kilogrammban Berki Károly (Hranek SE).

Az indulók még változhatnak a nevezések függvényében, hiszen azt, hogy melyik ország, hány versenyzője mér majd be a verseny napján, még nem tudhatjuk pontosan. A résztvevő országok Horvátország, Románia és Szlovákia lesznek hazánkon kívül.

Ez a találkozó fontos része a felnőtt férfi, válogatott felkészülésének és az ökölvívó szövetség életének is! Hogy miért, arról szövetségi kapitányunk beszélt néhány mondatban:

„Jelen pillanatban felnőtt, férfi kategóriában az egyetlen jelentős nemzetközi versenyünk a Bocskai Emlékverseny, ami mind sportdiplomáciai, mind versenyeztetési szempontból nagyon fontos a számunkra. Az eddig 61-szer hazánkban megrendezett Bocskain hazai környezetben van lehetősége versenyzőinknek a legjobbakkal összemérni erejüket. A hétvégi esemény hasonló célokat szolgál, nagyon fontos, hogy válogatott versenyzőink nemzetközi meccstapasztalatokat szerezzenek. E mellett fontos a szövetségnek a helyszín is, hiszen egyik megújulóban lévő központunkban rendezzük az eseményt. Ami pedig ezen a hétvégén még a helyszínnél is fontosabb, hogy a közmédia érdeklődésének és egy induló együttműködésnek hála, ezúttal a mérkőzéseket az egész ország követheti az M4Sport műsorán.”  – nyilatkozta ifj. Balzsay Károly – szövetségi kapitány.

Összegezve tehát, hogy miért is érdemes a Halassy Olivér Sportcsarnokba látogatni a hétvégén? Egy megújuló sportközpontban, 3 nemzet fia igyekeznek majd legyőzni a hazai válogatottat. Legjobbjaink pedig nem csak a helyszínen, de a sportszerető nézők otthonában is bizonyíthatnak az M4Sport jóvoltából, aki a hétvége zárásaként minőségi, hazai ökölvívást tesz a képernyőinkre.

A Széchenyi István Négy Nemzet Torna tehát a Gróf Széchenyi Család Alapítvány támogatásával, a Halassy Olivér Sportcsarnok – Madárfészek Akadémia ökölvívó csarnokában (Budapest 1045, Pozsony utca 4/c), október 14-15-én kerül megrendezésre. Mindkét versenynapon 16 órától kezdődnek a mérkőzések. Az első nap eseményeit online közvetíti a Magyar Ökölvívó Szakszövetség, majd az első versenynap összefoglalóját és a döntőket vasárnap este 22:30-tól nézhetik meg az M4Sport műsorán.