A judós Tóth Krisztián klubot váltott

Tóth Krisztián fájó szívvel vett búcsút attól az egyesülettől, amelyben több mint tizenhét szezont judózott végig. A Pénzügyőr SE színeiben folytatja.

A hétvégi tuniszi Grand Prix-viadal kapcsán a Judoinfo úgy tudja, hogy Tóth Krisztián a nemzetközi tornán immár a Pénzügyőr SE színeiben gyűjti a skalpokat, s a hír sokak érdeklődését kiváltotta. A szakportál megkérdezte az érintettet és edzőjét is a kialakult helyzetről.

Egyrészt fáj a szívem, hiszen 2000 óta a KSI SE csapatában judóztam, ilyen hosszú idő után nagyon nehéz a váltás – kezdte a huszonhárom esztendős sportoló. – Tisztában voltam vele, hogy a KSI SE valószínűleg visszatér ahhoz a formához, amelyben évtizedeken át kiemelkedő szerepet játszott a hazai sportéletben, elsősorban nevelőegyesületként lesz jelen a klubok között.

Tóth Krisztián hozzátette: szerencsére sok „kérője” is akadt, több egyesület is megkereste. Hogy miért esett végül a Pénzügyőr SE-re a választás?

A két egyesület elég jó megállapodást tudott kötni, amely lehetővé teszi, hogy mindketten jól járjanak, senkiben se maradjon hiányérzet. Számomra két dolog volt fontos a döntésnél, Gábor (Pánczél Gábor – a szerk.) maradjon az edzőm, és a KSI közelében edzhessek. Ezek megvalósulnak, olyannyira, hogy továbbra is a KSI termében, a többiekkel együtt készülhetek. Természetesen a jövő hozhat még változásokat, úgy tudom, a Kőér utcában készülhet egy edzőterem a PSE számára, de ez tényleg a jövő kérdése lesz” – tette hozzá világbajnoki ezüstérmesünk.

Krisztián a magyar judosport egyik nagy értéke, nagyon örülök, hogy hónapokig tartó előkészítő munka után megnyugtatóan oldódott meg a helyzete – vélekedett Pánczél Gábor, a KSI SE mesteredzője –, hiszen egy ilyen szintű sportolónak versenyképes feltételeket kell kínálni. A Pénzügyőr SE ezt megteszi, formálódó küzdősport szakosztályának, sőt, az egész egyesületnek az egyik arca lehet Krisztián, aki egy életpálya modellt is kapott a szerződése mellé, jó feltétlekkel, közszolgálati területeken folytathatja majd évek múlva civil pályafutását. A megállapodásunk része, hogy a versenyző továbbra is az én kezem alatt készül, de emellett segítünk a PSE judoszakosztályának fejlesztésében is. Bízom benne, hogy minden érintett fél számára gyümölcsöző lesz ez az együttműködés.

Fotó: MJSZ, Horváth György