A megnyitó alatt az M4 Sport volt a legnézettebb csatorna

A magyarországi vizes világbajnokság péntek esti nyitóünnepsége alatt az M4 Sport volt a legnézettebb tv-csatorna.

„A helyszínen több tízezren, a tévéképernyők előtt pedig több százezren követték nyomon a megnyitót, amelyet Facebook oldalán a CNN is végig élőben adott, a híradójában pedig összefoglalót sugárzott róla, akárcsak a japán AND és a kínai CCTV” – mondta Borsa Miklós, a Bp2017 Nonprofit Kft. szóvivője a keddi sajtótájékoztatón.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy megvan a vb első nyeresége is azzal, hogy a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség (FINA) hétfői döntése alapján Budapest rendezheti a 2024-es rövidpályás úszó-világbajnokságot, s ehhez nem szükséges átépíteni a Duna Arénát, mindössze egy gombot kell megnyomni és a medence 50 méteresből 25 méteressé alakul át.

Borsa Miklós kiemelte, hogy a világbajnokság eseményei iránt nagy a helyszíni érdeklődés, hiszen a pénteki szinkronúszás alatt 90 százalékos volt a lelátók telítettsége, szombaton a műugrásra új szektorokat kellett megnyitni, s telt ház előtt zajlottak Balatonfüreden szombaton és vasárnap a nyíltvízi úszó-versenyek, valamint a Városligetben vasárnap a szinkronúszók csapatversenye. Hozzátette: a magyar női vízilabda-válogatott majdnem, a férfi pedig teljesen zsúfolt nézőtér előtt játszotta le első vb-mérkőzését a margitszigeti Hajós Alfréd Uszodában.

A szóvivő tájékoztatása szerint a vb keddi eseményei közül már csak a műugrásra lehet belépőket venni. Beszámolt arról is, hogy a budapesti szakácsok a vb kapcsán a gasztronómiában is igyekeznek maradandót alkotni, megálmodtak egy hatfogásos FINA-menüt, amelyet hat étteremben lehet elfogyasztani, s a vb évszámára utalva minden egyes fogás 2017 forintba kerül.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?