A MOB Fair Play Bizottsága pályázatot hirdet Fair Play-díjak elnyerésére

A Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play Bizottsága pályázatot hirdet Fair Play-díjak elnyerésére.

A szervezet tájékoztatása szerint 2021. január 15-ig várják a javaslatokat arra, hogy kik kapják meg a 2020-es évre vonatkozó elismeréseket.

Pályázni a következő kategóriákban lehet:

1. Fair Play cselekedet
2. Életmű díj
3. A Fair Play eszméjének népszerűsítése
4. Fair Play a szabadidősportban
5. A sport szolgálatában
6. Fair Play a művészetben, a tudomány területén

A 2020-as év sajnos nagyon különleges volt a sportban is. Számtalan eseményt halasztottak el, vagy töröltek, ugyanakkor a sportvilág a tavaszi teljes leállást követően korlátozásokkal ugyan, de részben újraindult. A koronavírus által sújtott világban szerencsére számtalan olyan cselekedet történt, mely hűen tükrözte a Fair Play szellemiségét. Napjainkban különösen fontos, hogy odafigyeljünk egymásra, segítsük a másikat. A MOB Fair Play Bizottsága ezért idén is nyilvános Fair Play-pályázatot hirdet a fenti kategóriákban, melyekre bárki javaslatot tehet. Bízunk benne, hogy idén is sokan jelzik felénk az arra érdemes kiemelkedő, a Fair Play szellemiségét, értékeit bemutató tetteket. Őszintén reméljük, hogy a közeljövőben helyre áll a világ rendje, és az élet a megszokott körülmények között mehet tovább. A jelöléseket előzetesen is köszönjük szépen! Kérjük, vigyázzanak a maguk és szeretteik egészségére!” –  fogalmazott dr. Kamuti Jenő, a MOB Fair Play Bizottságának elnöke.

Kérik, a javaslatok tartalmazzák a Fair Play rövid leírását, az indoklást. A bizottság a beérkező jelöléseket értékeli, és a legérdemesebbeket díjazásban részesíti. A díjátadó ünnepségre várhatóan 2021 tavaszán kerül sor.

A felhívás ide kattintva letölthető.

A pályázatokat szíveskedjenek lehetőség szerint e-mailen, 2021. január 15-ig az alábbi címre eljuttatni:

Magyar Olimpiai Bizottság
MOB Fair Play Bizottság
Cím: 1124 Budapest, Csörsz u. 49-51.
e-mail: gabor.deregan@fairplayinternational.org