A németekkel találkoznak a magyarok a középdöntőben

A német női kézilabda-válogatott két góllal legyőzte Csehország csapatát a franciaországi Európa-bajnokság csoportkörének harmadik, utolsó fordulójában szerdán, így továbbjutott a középdöntő magyar érdekeltségű csoportjába.

A bresti D csoportban rendezett találkozó első félidejében szinte végig magabiztosan vezettek a csehek, de a németek a szünet előtt egyenlítettek, majd Meike Schmelzer vezérletével a maguk javára döntötték el a meccset, ezzel a továbbjutást is. A beálló mind a hét lövését gólra váltotta.

A pont nélkül kiesett cseh válogatott balátlövője, az Érden kézilabdázó Markéta Jerábková négy, a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC jobbszélsője, Jana Knedlíková két találatig jutott, a mezőny legeredményesebb játékosa Iveta Luzumova volt tíz góllal.

A magyar válogatott Nancyban, a középdöntő I. csoportjában a németekkel, a románokkal, valamint a címvédő norvégokkal találkozik majd.

A C csoportban, Montbéliard-ban az előző kontinenstornán ezüstérmes hollandok – négy kulcsjátékosukat pihentetve – 11 góllal legyőzték az ugyancsak pont nélkül búcsúzott horvátokat. A Győr irányítója, Nycke Groot ezúttal nem lépett pályára. A Siófok KC horvát beállója, Katarina Jezic egy gólt dobott.

Eredmények, csoportkör, 3. (utolsó) forduló:

C csoport (Montbéliard):
Hollandia-Horvátország 34-23 (17-10)

később:
Magyarország-Spanyolország 21.00

D csoport (Brest):
Németország-Csehország 30-28 (16-16)

később:
Norvégia-Románia 21.00

(MTI)