A Nemzeti Tehetség Programról is egyeztetett Szabó Tünde

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár látogatást tett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal újonnan kinevezett kormánymegbízottja, Román István hivatalába. Az államtitkár gratulált Román Istvánnak a kinevezéséhez és reményét fejezte ki, hogy folytatódik az a közös munka, amelynek célja a térségben élő fiatal tehetségek megtalálása és támogatása az élet minden területén, így a sportban is.

Az EMMI tájékoztatása szerint A megbeszélésen a sport és az egészség megőrzés fontossága mellett szóba került a Nemzeti Tehetség Program, továbbá azon pályázati lehetőségek is, amelyek célkitűzése a tehetségek segítése, valamint az ebben szerepet vállaló személyek és szervezetek megbecsülése.

A Nemzeti Tehetség Program működését finanszírozó Nemzeti Tehetség Alapot a magyar Országgyűlés hozta létre, forrását a költségvetésből, a Munkaerő-piaci Alapból valamint a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásából biztosítja, így minden adózó, aki erre a célra ajánlja fel adója 1 százalékát, tulajdonképpen egy tehetséges fiatalt karol fel” – emlékeztetett Szabó Tünde.

A kormánymegbízott kiemelt feladatként határozta meg a fiatalok közösségformálásának, társadalmi felelősségének növelését, a tehetségtudatos és tehetségbarát társadalom kialakulásának elősegítését valamint a folyamatos együttműködést a civil és az állami szféra között.

fotó: EMMI

Vélemény, hozzászólás?