A női vízilabdázók ismét nyertek, a férfiak kikaptak az Universiaden

A női válogatott Nagy-Britannia legyőzésével folytatta szereplését a Tajvanon zajló Universiade vízilabdatornáján, a férficsapat ugyanakkor kikapott Szerbiától.

A Magyar Vízilabda Szövetség beszámolója szerint a női válogatott sikere egy pillanatig sem volt kérdéses: Bíró Attila együttese másfél perc után már két góllal vezetett, 36 lövéséből 28 gólt szerzett, s végül 28-3-ra diadalmaskodott.

A férficsapatnak jóval nehezebb dolga volt, ugyanis Szerbia volt az ellenfele. Märcz Tamás együttese a harmadik negyed után még 3-2-re vezetett, az utolsó játékrészben azonban a szerbek hat gólt szereztek és fordítani tudtak.

A szövetségi kapitány a találkozó után elmondta, örül, hogy annak ellenére „őszinte és kemény mérkőzést játszottak” Szerbiával, hogy az összecsapásnak nem volt komoly tétje: a felek a negyeddöntőben ismét találkoznak majd egymással.

Az Universiade első fordulójában mindkét magyar csapat győzött: a férfiak Kanadát verték 17-3-ra, a nők Japán ellen nyertek 17-6-ra.

A női válogatott a következő meccsét kedden Kanada ellen játssza, a férfiak legközelebb hétfőn, Dél-Afrika ellen ugranak medencébe.

Eredmények:

férfi vízilabda, C csoport, 2. forduló:
Szerbia-Magyarország 8-4 (1-1, 1-0, 0-2, 6-1)
a magyar csapat gólszerzői: Gyárfás, Jansik Sz., Kovács Gergő, Lőrincz

női vízilabda, A csoport, 2. forduló:
Magyarország – Nagy-Britannia 28-3 (8-1, 6-1, 6-1, 8-0)
a magyar csapat gólszerzői: Szilágyi D. 7, Parkes 4, Menczinger K. 4, Leimeter 4, Garda 3, Kövesdi 2, Gurisatti 2, Máté, Vályi F.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?