A nőket is rabul ejtik a Teqball asztalon játszható sportágak! – videó

Az idei év elején megalakult a Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) Nőjogi Bizottsága, amelynek a célja, hogy a Teqball asztalon játszható összes sporttevékenységet világszerte népszerűsítse és támogassa a nők körében.

A szervezők tájékoztatása szerint a bizottság első hivatalos eseménye, a 2019. május 18-ai női BL döntő mérkőzés előtt került megrendezésre a Groupama Aréna Teqball Skyboxában. Az eseményre Dr. Csisztu Zsuzsa a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) Végrehajtó Bizottságának tagja, a Magyar Sportújságírók Szövetségének alelnöke, valamint Gianni Merlo AIPS elnök, Szöllősi György MSÚSZ elnök, illetve további magyar és nemzetközi sportújságírók, sportvezetők, üzletasszonyok kaptak meghívást.

A női BL döntő napján rendezték meg az Empowering Women in Sport and Sport Media kongresszust is, amelynek szervezője Dr. Csisztu Zsuzsa volt. A kongresszuson a FITEQ Nőjogi Bizottságának képviselői is bemutatkoztak a Teqballal és a Teq sportokkal.

A konferencián Huszár Enikő elmondta, hogy óriási ereje van annak, hogy a nők megmutathatják képességeiket egy futball alapú sportágban a férfiak ellen, vagy a férfiakkal egy csapatban játszva.

Az ünnepélyes megnyitón a bizottságot képviselő Borsányiné Kruppa Erika és Huszár Enikő elmondták, hogy a különböző Teq sportokteqball, teqvoly, teqpong, qatch, teqis – mindegyike kiváló lehetőséget biztosít a nők és parasportolók számára, hogy kortól, tudás szinttől függetlenül megtalálják a számukra ideális Teq sportolási lehetőséget, lehetőségeket.

A versenysport is nyitva áll a nők előtt, akár vegyes páros kategóriában is, ahol a férfiaknak sincs több előnyük a nőkkel szemben, mivel az összes Teq sportágból a fizikai kontaktus ki van zárva. Az asztal jellegzetes görbülete miatt a parasportokat űzők is használhatják a Teqball sporteszközt és aktív részesei lehetnek a Teq életérzésnek.

A jó hangulatú rendezvényen többen jelezték a Nőjogi Bizottság felé, hogy a sport általi értékteremtésbe szívesen bekapcsolódnának, így a célok elérése garantáltnak látszik.

fotók: Teqball