A nyolcaddöntőben búcsúzott a párbajtőröző Nagy Kinga a vb-n

Harmadik főtáblás mérkőzésén vereséget szenvedett a párbajtőröző Nagy Kinga, ezzel 15. helyen végzett a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.

Az MTI beszámolója szerint a vb-újonc a kazah Uljana Balaganszkaja és a dél-koreai Csoj In Dzsong legyőzése után Lin Senggel csapott össze a negyeddöntőért, de nem volt esélye a kínai vívóval szemben. Ellenfele türelmes előkészítés után nagyon jó tempókban indította támadásait, melyeket gyakran pontosan fejezett be, miközben a magyar vívó több akciója eredménytelen volt az ázsiai hatékony védekezése miatt. A különbség egyre nőtt, és amikor Nagynak mégis sikerült két-három tust adnia, Lin csakhamar megint elhúzott, végül nyolc találat különbséggel győzött.

Megvolt a taktika, elméletben tudtam, mit kell csinálnom, csak nem voltam képes a gyakorlatban megvalósítani azt, amit az edzőim kértek. Fegyelmezetlen voltam” – értékelt. „Az ellenfelem ügyes lány, mégis úgy érzem, meg lehetett volna őt verni. Szomorú vagyok, de fél óra múlva már nem leszek az” – utalt arra, hogy első világbajnokságán jó eredményt ért el a 16 közé jutással.

Muhari Eszter 23., Budai Dorina 67., Kun Anna pedig 80. helyen végzett.

Eredmények:

női párbajtőr, egyéni:

a 64 között:
Muhari Eszter-Pauline Brunner (svájci) 15-6
Nagy Kinga-Uljana Balaganszkaja (kazah) 15-12

a 32 között:
Nagy-Csoj In Dzsong (dél-koreai) 15-12
Katrina Lehis (észt)-Muhari 15-6

a 16 között:
Lin Seng (kínai)-Nagy 15-7

 

fotó: MTI/Illyés Tibor