A padel térhódítása Budapesten

Megnyílt Magyarország első hivatalos padel versenypályája Budapesten. A világ egyik leggyorsabb ütemben fejlődő sportját, a padelt már több mint ötven országban játsszák. A hivatalos megnyitón három világszínvonalú üvegpályát adtak át a főváros II. kerületében, mely mostantól az amatőr és profi sportolókat is fogadja. Első játékosai közt ott volt Oroszlán Szonja, Talmácsi Gábor, Edvin Marton, Risztov Éva és Sávolt Attila is, a létesítményt Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke avatta fel.

Magyarországra is megérkezett a legújabb ütősport, a padel. A Premier Padel Club három, a spanyol PadelGalis által épített versenypályával nyitja meg kapuit itthon. „A padel játék népszerűsége világszerte rohamosan emelkedik: már közel 15 millióan játsszák világszerte. Reményeink szerint  Magyarországon is kedvelt sport lesz” – mondta Kerekes Péter, a Premier Padel Club igazgatója a M.E.S.E Vadaskerti úti sportközpont területén átadott intézmény avatásán. Kerekes elmondta továbbá, hogy annyira hisznek a sportág hazai sikerében, hogy szakmailag és pénzügyileg is felkészültek akár további pályák építésére is.

Padel04_Pákay_Kerekes_Kulcsar_Krisztian_Aczel_2018_sportmenu

A budapesti padelpálya első játékosai Oroszlán Szonja, Talmácsi Gábor, Edvin Marton, Risztov Éva és Sávolt Attila voltak. „Hatalmas élmény volt kirpóbálni a padelt. Annyira koncentráltam az üvegről is visszapattanható labdákra, annyira magával ragadott a játék, hogy nem is vettem észre az idő múlását” – mondta Oroszlán Szonja.

Padel02_Oroszlan_Szonja_2018_sportmenu

A padelt párok játsszák egymással szemben egy 10×20 méteres „mini teniszpályán”, amit üvegfal és kerítés vesz körbe, melyeket érdemes, sőt fontos a játékba bevonni. A padelt a mexikói Enrique Corcuera találta fel Mexikóban 1969-ben, miután elméretezte a teniszpályáját acapulcoi házában és bevonta a falakat is a játékba. A sport a világon hatalmas népszerűségre tett szert egyszerűségével és más ütőjátékokhoz való hasonlóságával.

Padel07_Talamcsi_Gabor_2018_sportmenu

Padel03_2018_sportmenu

A budapesti pálya edzője Diego Huber González első osztályú padel játékos és a Kanári-szigetek sokszoros bajnoka, aki az Argentin Padel Szövetség szakedzői képesítésével is rendelkezik.

Padel01_Diego_2018_sportmenu

Fotók: premierpadel.hu