A Sport1-en láthatunk újra élő sportközvetítést

A koronavírusjárvány miatti hosszú szünet után április 17-én 18:15-től ismét élő sportközvetítést láthatnak majd a magyar tévénézők. Fehéroroszországban, Minszkben rendeznek egy rangos MMA-gálát, amelyet a Sport1 közvetít.

A sportcsatorna hivatalos honlapjának csütörtöki tájékoztatása szerint immár közel egy hónapja nem lehetett élő sportközvetítést látni a magyar televíziókban, hiszen a koronavírusjárvány miatt jóformán az egész világ sportélete leállt egy időre. Minszkben, Fehéroroszországban azonban pénteken magyar idő szerint 18:15-től MMA-gálát rendeznek, amit élőben közvetít a Sport1.

A BFC50 elnevezésű gála nemzetközi programjában több súlycsoport küzdelmei szerepelnek, így félnehézsúlyú és pehelysúlyú ütközeteket is láthatunk, a főmeccs pedig a váltósúlyú Makszim Pugacsev és Valerij Daskevics címmérkőzése lesz. A BFC elsőre talán keveseknek ismerős, de Fehéroroszország és Kelet-Európa egyik vezető MMA-promóteréről van szó. Az évek során olyan nevek küzdöttek az eseményein, mint Habib Nurmagomedov, Andrej Arlovszkij, Alekszej Kugyin vagy épp Artyom Damkovszkij.

A gála közvetítése április 17-én, pénteken 18:15-től kezdődik. A kommentátor Engyel István lesz.

A Sport1 és a Sport2 a járvány miatt kialakult helyzetben az említett gála élő közvetítése mellett is tartalmas műsorokkal készül. Többek között megismétli a 2019-es NFL-szezont (először engedte meg az NFL, hogy megismételjék egy korábbi szezon meccseit) és a 2019-20-as szezon legfontosabb eseményeit, de archív klasszikus Bundesliga- és NBA-meccseket is sugároz. Ezen felül tematikus műsorblokkokat és az ESPN „30 for 30” díjnyertes dokusorozat epizódjait is megnézhetik a nőzők. Népszerű kommentátoraink, műsorvezetőnk, szerkesztőnk maguk is kiválasztják a 2019-2020-as szezon legemlékezetesebb pillanatait, és ezt az Euroapály című műsorban meg is indokolják. A televízió mellett a Sport TV weboldalán és digitális platformjain (podcastek, Facebook, YouTube, instagram) a hét minden napján értékes és aktuális tartalmakat fogyaszthatnak a sportok szerelmesei.