A sporthírek kizárólag az M1-en lesznek

Átalakulnak a sporthírek a közmédián, bővülnek a vallási műsorok és folytatódnak az oktatási tartalmak az M5-ön – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint kizárólag az M1 híradójában lesznek láthatók a sporthírek, az M2 gyerekcsatorna az erőszak- és reklámmentes mesék mellett a Hetedhét kaland és március 30-tól az M2 Matricák adásait ismétli. Az M4 Sport a következő hetekben az elmúlt évek legjavából ismétel, felidézi a legemlékezetesebb sporteseményeket.

Folytatódik az M5 csatorna hétköznap 8.00 órától 20.30-ig tartó, az általános és középiskolai tanítást támogató népszerű oktatási sávja, amelyet a mediaklikk.hu/digitalisoktatas oldal tartalmai egészítenek ki.

A Duna Televízió új tartalmakkal bővíti tovább vallási témájú műsorait, a vasárnapi mise- és istentisztelet-közvetítések mellett hétköznap délelőtt 10 perces Napi áhítattal jelentkezik 7.35-től, amelyben az adott naphoz kapcsolódó bibliai részlet felolvasását egy rövid bibliamagyarázat követi majd. A Napi áhítat adásának ismétlése naponta, este 19.50 perctől a Kossuth Rádióban lesz hallható.

Változik a Család-barát magazin és jövő héttől a Magyarország, szeretlek! című műsor is.

„A közmédia a legszélesebb körben igyekszik kiszolgálni a nézőközönségét, azonban a kialakult helyzetben felelősséget vállalva a meghívott vendégekért és a vetélkedő közönségéért, úgy döntött, hogy a legnagyobb érdeklődésre számottartó, korábbi adásokból ismétel” – írták.

A Kékfény jövő héttől bizonytalan ideig szünetel, helyette krimisorozatot láthatnak a nézők, míg a Térkép és a Duna World Öt kontinens című műsoraiból válogatás készül.

A Kossuth Rádió minden vasárnap két istentiszteletet és misét közvetít, valamint naponta 19.50-től ismétli a Duna Televízió A Napi áhítat adását. A rádió élő műsorai továbbra is a legfrissebb témákkal, a magazinműsorok ismétlésekkel várják a hallgatókat. A Bartók Rádió Új Zenei Újság című műsora szünetel, helyette sztármuzsikusokkal felvett korábbi beszélgetések válogatása lesz hallható.

„A közmédia természetesen a továbbiakban is arra törekszik, hogy minél nívósabb tartalmakkal szolgálja a közönséget, ennek érdekében az új tartalmak mellett a korábbiak legjavának ismétlését tűzi műsorára ebben az időszakban” – fogalmazott közleményében az MTVA.