A sportolók sikerei mögötti világot mutatja be a Fairplay című táncjáték

A sportolók sikerei mögötti világba enged betekintést a Fairplay – Sportóriások legendája című táncjáték, amelyet a Coincidance Táncszínház előadásában vasárnap a Városmajori Szabadtéri Színpadon láthat első alkalommal a közönség.

Gyulai Júlia rendező-koreográfus a darabbal nem csak a sportolók sikerei előtt tiszteleg, de édesapjának, Gyulai Istvánnak, a népszerű sportriporternek és a Nemzetközi Atlétikai Szövetség volt főtitkárának is emléket állít – olvasható a Szabad Tér Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Fairplay egy fiatal fiú álmain és küzdelmein keresztül mutatja be, mit jelent a semmiből indulni, kitartani, és célba érni, illetve mi az, amiért érdemes küzdeni, és mire tanítja meg a sport az embert.

Az ír sztepptánc Európa-bajnokait felvonultató, illetve elismert kortárs táncosokból álló, 2008-ban alakult Coincidance Táncszínház sajátos stílusa az ír sztepptánc és a kortárs tánc ötvözésén alapszik. Az új bemutatóban a társulat védjegyévé vált mozgásnyelvet látványos, megkapó sportpillanatokat felelevenítő vetítés színesíti.

A Fairplay a vasárnapi ősbemutató után a következő évadban a MOM Kulturális Központ műsorán lesz látható.

(MTI)

fotó: szabadter.hu

Vélemény, hozzászólás?