A Survivor-szereplő ezüstje

Czene Adrienn és Hackl Szilvia izgult az élő közvetítés miatt, ám felszabadult játékkal a páros így is a legjobbját nyújtotta a MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság első fordulójában.

A szervezők tájékoztatása szerint nem akármilyen meglepetést szerzett a Czene Adrienn (Gödöllői RC), Hackl Szilvia (MAFC) páros az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság első fordulójában, hiszen az esélytelenek nyugalmával játszva egészen a döntőig menetelt Csepelen.

Még magunkat is megleptük, pláne, hogy az első meccsünkön kikaptunk – fogalmazott Czene Adrienn, akit a nézők nemcsak a strandröplabdapályákról, hanem az RTL Survivor című műsorából is ismerhetnek. – Igazából csak három hete kezdtünk el együtt dolgozni, egyáltalán nem számítottunk arra, hogy ennyire stabilan tudunk együtt játszani.

A páros korábban már próbálkozott együtt, ám akkor nem voltak különösebben sikeresek, igaz annyira rosszak sem, hogy ne tegyenek még egy kísérletet. Czene egész télen homokon készült, Bagics Bence irányításával dolgozott hat játékos egyikeként, állandó párja nem is volt, míg Hackl teremben játszott.

Eléggé simulékony vagyok, mindenkihez jól tudok alkalmazkodni – folytatta Czene.– Sziszivel emberileg is nagyon jól kijövünk, néhány edzéssel már rengeteget fejlődött a játékunk. Sokat gondolkodtam, kivel induljak, az is döntött, hogy a strandröplabda mindkettőnknek fontos hobbi, olyannal akartunk játszani, akivel jól érezzük magunkat, és nem görcsölünk rá a versenyre.

Czene szerint részben ez az örömröplabda vitte őket sikerre.„Ahogyan hallottuk, a televíziós közvetítésben is többször elmondták, hogy látszik rajtunk, mennyire élvezzük a játékot, ez volt a legfontosabb. Sziszi gyorsan felvette a ritmust homokon, ennek is tudható be, hogy életünk legjobb eredményét érték el.

Bár a főtáblán szépen haladt a páros, a döntőben már nem sikerült csodát tenni a címvédő, kaposvári színekben szereplő Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra kettős ellen.

Nagyon izgultunk a televíziós meccs miatt, hiszen sosem szerepeltünk élő közvetítésben. Vagyis én igen, a Survivorben, de erre sokkal büszkébb vagyok – mondta Czene.– Esztiék megérdemelték a győzelmet, ők profik, ez meg is mutatkozott a mérkőzésen. Ugyanakkor a második hely nagy motivációt ad nekünk, sokan gratuláltak, azóta is fülig ér a szánk. Feldolgozhatatlanul jó érzés, hogy ilyen eredményt hozott a munka, amelyet három-négy éve pakolok a strandröplabdába.

A második hely után nem is kérdés, a folytatásban is együtt szerepel a páros, Czenének csupán a tatai fordulóra kell ideiglenes párt találnia, mert akkor Hackl Szilvia nem ér rá. A duó már most arra készül, hogy majd az augusztus eleji Lupa-tavi döntőben minél jobb kiemeléssel indulhasson.

No meg, hogy továbbra is örömröplabdát játsszon.