A szerb kapitány szerint nem becsülhetik le a magyarokat az Eb-n

Aleksandar Djordjevic szövetségi kapitány szerint nem tehetik meg azt, hogy lebecsülik a magyarokat a férfi kosárlabda Európa-bajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében.

A szakvezető a Sinan Erdem Csarnokban tartott péntek délutáni edzés után azt mondta a szerb sajtónak, hogy a legjobb 16 között már nincs olyan könnyű ellenfél, mint a csoportkörben, így a magyarokat is tisztelniük kell.

Ismerjük az erősségeiket, és mindent megteszünk, hogy megállítsuk őket. Mi elsők lettünk a D csoportban, ők negyedikek a C-ben, ami különbség, nekünk pedig az a feladatunk, hogy a pályán megmutassuk ezt a különbséget” – szögezte le a Sashának becézett tréner.

A kapitány kifejtette, a magyar válogatottnak két vezére van Hanga Ádám és Vojvoda Dávid személyében, Keller Ákos pedig további erőt ad a csapatnak.
Emellett Ivkovics Sztojan kapitányt is ismerem, régóta dolgozik Magyarországon, és tisztelem a munkáját” – tette hozzá Djordjevic.

A folytatásban a magyarok vették birtokba a 13 722 fős arénát egy egyórás tréning erejéig.

A magyar szakvezető ugyancsak tisztelettel beszélt szerb kollégájáról az MTI-nek:

Szuper ember és remek edző. Ezen a szinten már csak kiváló trénerek vannak, és külön örömünkre szolgál, hogy kivívtuk az elismerésüket” – mondta a szakember, majd rátért a vasárnap 14.15-kor kezdődő mérkőzésre.

Van tudáskülönbség a két csapat között, amit eddig játszottunk, az itt már nem lesz elég. Ennek kapcsán is szorgalmazom, hogy minél több magyar kosaras próbálja ki magát a külföldi bajnokságokban” – tette hozzá Ivkovics Sztojan.

(MTI)

Fotó: Czeglédi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?