A Szerencsejáték Zrt. a MOB stratégiai partnereként támogatja az olimpiai felkészülést

Az idei év szeptemberétől a nemzeti lottótársaság és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) stratégiai partnerségre lép egymással. Az együttműködés keretében a Szerencsejáték Zrt. 2021 év végéig támogatja a Magyar Olimpiai Csapat eredményes felkészülését. A szponzorációs hozzájárulás nem csupán a nyári, de a téli olimpiai játékokra, valamint a téli európai ifjúsági olimpiai fesztiválra való felkészülésre is kiterjed.

A Szerencsejáték Zrt. hosszú ideje a magyar sport legnagyobb partnere, évek óta folytat sikeres együttműködést a legnagyobb sportágakat képviselő nemzeti szövetségekkel, klubokkal és támogatja a hazánkban megrendezésre kerülő nemzetközi sportversenyek megvalósulását, illetve a paralimpiai mozgalmat.  A magyar sport sikereiben vállalt szerepe most újabb mérföldkőhöz ért a Magyar Olimpiai Bizottsággal megkötött szerződéssel, amelynek jegyében a Szerencsejáték Zrt. és a MOB stratégiai partnerségre lép egymással – hangzott el a csütörtöki sajtótájékoztatón. A megállapodás aláírásával a nemzeti lottótársaság a Magyar Olimpiai Csapat, azaz a MAGYAROCK stratégiai partnerévé válik 2020. szeptemberétől, a magyar olimpiai mozgalom és olimpikonjaink mellé állva közvetlenül is elősegítve a sportolók lehető legjobb felkészülését.

A nemzeti lottótársaság és az olimpiai mozgalom kapcsolata hosszú időre nyúlik vissza, hiszen 1947. október 19-én, vagyis közel 73 évvel ezelőtt indult Magyarországon a Totó, a Szerencsejáték Zrt. legrégebbi – jelenleg is elérhető – terméke, melyet épp a magyar sportolók 1948-as londoni olimpiára való kijutása érdekében vezettek be itthon.

„Bízunk benne, hogy a most megkötött együttműködéssel hozzájárulhatunk olimpikonjaink eredményes felkészüléséhez a járvány okozta kihívások ellenére is. Mindannyian azt a felemelő közösségi élményt szeretnénk újra átélni, amelyet az olimpiai sikerek jelentenek Magyarországnak” – nyilatkozta dr. Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója.

„Az idén 125 esztendős Magyar Olimpiai Bizottság sikereinek, a Magyarock eredményes szereplésének egyik titka a hazai gazdasági élet szereplőivel való együttműködésekben rejlik. Ennek remek példája a Szerencsejáték Zrt-vel kötött megállapodás, így boldogan köszöntöm ismét a csapatban régi partnerünket. Mi teljes gőzzel készülünk Tokióra és Pekingre is; ez a szövetség biztonságot jelent ezen az úton – nyilatkozta Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

A sajtóeseményen részt vett az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Csipes Tamara és Milák Kristóf felnőtt világbajnok, ifjúsági olimpiai bajnok úszó. A Honvéd kajakosnője elmondta, hogy számára már megkönnyebbülés volt a tokiói olimpia 2021-re halasztása.

Nehezebb lett volna így megfelelően felkészülni, minthogy egy évvel tovább tart. Nekem nem volt akkora csapás, örülök, hogy egyáltalán meg lesz tartva. A fizikális felkészülés nem jelent akkora gondot, szülés után is visszajöttem, a mentális része a nehezebb„.

Csipes nem titkolta több számban, konkrétan 500 méteren (egyéniben, párosban és négyesben) elindulna Tokióban. A klasszis verseny szerint számára ez lesz „az olimpia”, mert úgy éri most érhet fel pályafutása csúcsára. Több érmet szeretne, de minimum egy aranyérmet szeretne hazahozni.

A klasszis versenyző elmondta,hogy gyermeke születése hozzájárult, hogy Rió után folytassa a pályafutását.Több oka is van, egyrészt szeretne példát mutatni a gyermekének, másrészt óriási motivációt jelent számára,hogy édesanyaként megvalósítsa az álmait.

A világ- és Európa-bajnok úszó klasszisunk, Milák Kristóf arról számolt be, hogy elkezdte a felkészülést a tokiói játékokra. A népszerű úszó elmondta, hogy úgy szeretne odaállni a rajtkőre, hogy mindent megtett a sikeres szereplésért.

Legalább egy aranyat szeretnék, amit kötelezőnek és elvártnak tekintenek, de szeretném bővíteni a repertoáromat, hogy ne egyszámos úszó legyek” – mondta a 200 méter pillangó világcsúcstartója.

fotó: Róth Tamás / Sportmenü