A szintlépés a cél a BVSC vízilabdázóinál

Válogatott játékosokkal erősítettek a BVSC-Zugló felnőtt vízilabdacsapatai. Ráadásul a férfiak új edző irányításával, a játékosként olimpiai bajnok Varga Dániellel kezdik meg majd a közös munkát június végén!

A zuglói klub szerdai közlése szerint jó szezont zárt mindkét vízilabdacsapat, hiszen a férfiak a bajnokságban, a nők pedig a kupában jutottak be a legjobb négy közé. Előbbiek végül az OB I-ben a negyedik helynek, míg utóbbiak a Magyar Kupában a bronzéremnek örülhettek, a bajnokságban pedig ötödikek lettek Stieber Mercedes tanítványai. Továbbá a nemzetközi porondon is eredményesen szerepelt a BVSC-Zugló. A női Eurokupában a négyes döntő negyedik helyén, míg a férfiak ugyanezen sorozatában a nyolcaddöntőben zárt..

„Jó látni, hogy vízilabdázóink továbbra is egyesületünk egyik zászlóshajóját jelentik. Fontos volt, hogy a férfiaknál bekerültünk a legjobb 4 közé a bajnokságban, míg a nőknél a kupában örülhettünk bronzéremnek. Innen a következő szezonban szeretnénk még fentebb lépni mindkét fronton. Ezért is érkeztek olyan játékosok, akik kiegészülve vezetőedzőink irányításával elérhetik a kitűzött célokat. A férfiaknál Kemény Kristófnak köszönjük az eddigi munkáját és további sok sikert kívánunk neki, valamint a kispadon őt váltó Varga Dánielnek is”

– mondta a BVSC-Zugló elnöke, Szatmáry Kristóf a klub sajtótájékoztatóján.

A női csapatból négy játékos kezdi máshol a következő idényt. Polák Zsófia, Tóth Rebeka és Urvári Lili, továbbá az Egyesült Államokban egyetemre jelentkező (Princeton University) Batizi Emese folytatja máshol. Doroszlai Vanda és Jancsó Patrícia pedig befejezi pályafutását. Érkezik viszont a válogatottal az olimpiára készülő Dömsödi Dalma, valamint Pőcze Panna. Továbbá az utánpótlásból is lesznek olyan játékosok, akik a felnőtt csapathoz kerülnek fel.

„Nagyon örülök a két új igazolásunknak. Panna jó védekező játékos, de több poszton is bevethető és Dalma is nagy erőssége lesz reményeim szerint a csapatunknak. Továbbá az utánpótlásból N. Kerekes Laura és Végvári Bori is a felnőttekkel kezdi majd a felkészülést. A megfiatalodott keretünkkel az a célom, hogy még dinamikusabbak legyünk és szeretnénk mindenhol a legjobb négyben végezni. A játékosok kapnak majd egy hónap szünetet és júliusban kezdjük a közös munkát, hiszen a bajnokság csak októberben kezdődik”

– árulta el a női csapat vezetőedzője, Stieber Mercedes.

A férfiaknál nem csupán a keretben, hanem a kispadon is történt változás. A játékosként olimpiai- és világbajnok Varga Dániel 4 év után hagyta el az OSC-t, hogy jövőre már a zuglói csapatot irányítsa.

„Nagyon várom a következő szezont, több cél is lebeg a szemem előtt. Az egyik eredményekben mérhető, a másik arról szól, hogy szeretnék építeni egy csapatot a kollégáimmal és a játékosokkal közösen. Továbbá szeretném, hogy egy szép fejlődési ívet írjunk le. Elindulunk valahonnan június 24-én, amikor kezdjük a felkészülést. Az alapanyag szerintem jó, a klub pedig kiváló körülményeket biztosít céljaink eléréséhez. Mindenképpen döntőbe szeretnék jutni az OB I-ben, illetve amíg a BVSC edzője vagyok – ami egyelőre két évre szól –, szeretnék legalább egy aranyérmet nyerni Magyarországon. Ez szerintem komoly vállalás, ami valamennyi terhet is jelent, de kifejezi azt, hogy mire tartom képesnek a csapatot”

 – fogalmazta meg a célokat új vezetőedző, akinek a segítője Létay Krisztián lesz.

Ami a távozókat illeti, Gyárfás Tamás, Mészáros Csaba, Horváth Ákos, valamint Györke Zsolt máshol folytatja pályafutását, Balogh Botond pedig az Egyesült Államokban (Stanford University) tanul tovább. Érkezik viszont Jansik Dávid, Szeghalmi Zsombor, Konarik Ákos, Ekler Zsombor és Korom Dániel.

 

Fotók: BVSC-Zugló