A tavalyi év legnagyobb bővülését érte el a Tippmixpro a Szerencsejáték Zrt. portfoliójában

A Szerencsejáték Zrt. sportfogadási üzletága folyamatos növekedéssel 2020. végére a társaság árbevételének közel felét adta, ezen belül az online sportfogadási bevétel ugrásszerű, több mint 30%-os növekedést produkált az előző évhez képest. A nemzeti lottótársaság sportfogadásainál az elmúlt évben jelentősen nőtt a nyereményvisszafizetési arány, és ezzel párhuzamosan bővült a fogadási kínálat is. A tavalyi évben összesen 86 milliárd forint nyereményt vihettek haza a Tippmixpro játékosok.

A Szerencsejáték Zrt. sportfogadási üzletága könyvelheti el a társaság éves árbevételének legjelentősebb hányadát, amely szegmensnek már mintegy harmadát teszi ki a Tippmixpro online sportfogadási szolgáltatásból származó bevétel: 2020-ban a tippmixpro.hu oldalon 26,7 millió fogadás érkezett be a társasághoz, amely több mint 15 százalékkal haladta meg a 2019-es adatokat. A nemek arányát tekintve nem meglepő adat, hogy a Tippmixprón fogadók 87 százaléka férfi, az átlagéletkor pedig 36 év. Legnagyobb arányban pedig a 20-39 éves korosztályból kerülnek ki a Tippmixpro-játékosok – derült ki a közleményből.

A sportok népszerűségében a járványhelyzet némi átrendeződést hozott 2020 tavaszán, amikor számos sportmérkőzést töröltek, és olyan események kerültek előtérbe, amelyek korábban kevésbé keltették fel a fogadók érdeklődését. Az év egészét nézve a legnépszerűbb sportok a labdarúgás, az asztalitenisz és a jégkorong voltak. Új sportágakkal is bővült a Tippmixpro 2020-as kínálata, többek között a kick-box, a krikett, a pesapallo és a szumó is fogadhatóvá vált, így immár több, mint 3700 versenysorozat eseményeire érhető el összesen 450 különféle fogadási piac. Ezeken túl az e-sport fogadás bevezetésével 11 klasszikus és 3 szimulációs típusú e-sport játék (FIFA, NBA, NHL) is a fogadási kínálat része lett. Mára az e-sport fogadás a 7. legnépszerűbb a fogadási ranglistán.

„A nemzeti lottótársaságot számos kihívás elé állította a Covid-19 járvány, különösen a sportfogadási üzletágunkat, hiszen sportesemények sora marad el teljesen vagy került későbbi időpontra. Minderre válaszul gyors lefutású termékfejlesztéssel elindítottuk az e-sport fogadást, majd megújítottuk a Tippmixpro online fogadási portálunkat. Ennek eredményeként hisszük, hogy az új oldal olyan, a nemzetközi sportfogadási trendeknek megfelelő külsővel és új funkciókkal gazdagodott, amelyek sok örömet szereznek az ügyfeleinknek. Bízunk benne, hogy a fogadás a Tippmixpro felületén a legnagyobb nemzetközi versenytársakkal összemérhető élménnyé válik, és a fogadási folyamat egyszerűsítése, az ügyfélélmény javítása erősíti azt a törekvésünket, hogy a sportismereteiket kamatoztatni, a szerencséjüket kipróbálni vágyók minket válasszanak a 2021-es, kiemelt sporteseményekben bővelkedő évben is” – mondta el Horváth Zoltán, a Szerencsejáték Zrt. sportfogadási vezetője.

2020-ban számos váratlan eredmény hozott a fogadóknak sokszoros nyereményt. Októberben a Real Madrid pályaválasztóként kapott ki 3:2-re a Sahtar Donecktől. A vendégek győzelmére a tippelők mindössze 4 százaléka voksolt, ők 14,50-es nyereményszorzóval számolhattak. Szintén októberben a Cadiz vitte el a három pontot a madridiak vendégeként egy bajnoki mérkőzésen, ami kerek 14-es nyereményszorzót jelentett. Az újonc kiscsapat decemberben még a Barcelonát is legyőzte hazai pályán, ami szintén kedvezett a 11,50-es szorzóra tett játékosoknak. 2020 legmagasabb nyereményszorzója 11 055-szörös volt két esetben is ugyanannál a fogadónál: az egyiknél 108 forint tétre 1 193 954 forint, a másiknál 135 Ft tétre 1 492 443 forint nyeremény volt a jutalom.