A tervek szerint szombaton Velencei tóúszás!

Kedvező időjárás esetén augusztus első hétvégéjén érdemes lesz elszakadni a már a végletekig átforrósodott városoktól és az otthon szürke falai közül irány a természet, irány a Velencei tó!

A BSI tájékoztatása szerint A Budapesthez közeli Velencei-tóhoz hív a BSI e hétvégi ajánlata, mely egyszerre sportos is és strandos is, úgy hogy ott mindenki megtalálja a maga szórakozását. A 8. K&H mozdulj!velencei tóúszás augusztus 5-én várja az érdeklődőket. (Az esemény esetleges halasztásáról az aktuális időjárási adatok ismeretében – szükség esetén – csütörtökön délután jelenik meg a BSI közleménye. Esőnap augusztus 6.).

A futamok a Gárdony Sport Beach területéről rajtolnak és az indulók itt is érnek célba. A kísérők ezalatt süttethetik a hasukat a napon, vagy játszóterezhetnek a gyerekekkel – itt minden lehetőség adott, amit egy strand csak kínálhat és minden, amire egy család csak vágyhat. Ráadásul ez a hely az ország első öko szemléletű strandja, ami külön vonzerő lehet. Mint ahogy az is, hogy az esemény része az Olimpiai Ötpróba sorozatnak!

A tóúszók választhatnak az 500, 1500, 3000 m-es távok közül, illetve a leggyakorlottabbak rajthoz állhatnak 6000 m-en is (ez a táv hosszabb mint a Balaton átúszás hossza!). Bizonyára akadnak majd olyanok is, akiknek pusztán az úszás édeskevés. Nekik sem kell csüggedniük, nekik találták ki a K&H mozdulj! velencei-tavi túratriatlont és túraduatlont. Biciklivel érkezve próbát tehetnek úgy is, hogy az úszásukhoz hozzácsapnak 13,3 km kerékpározást, 6,8 km túrázást, majd újabb 13,3 km kerékpározást. A túraduatlon esetében az úszás nem, csak a kerékpározás és a túrázás teljesítendő (az triatlonéval megegyező távokon),

Rajtolni az úszótávokon 9 és 14 óra, míg a túraprogramokon 9 és 11 óra között lehet.

Bővebb info (főleg az időjárási helyzettel kapcsolatban, csütörtöktől): www.futanet.hu 

Vélemény, hozzászólás?