A Vác hét-, a Debrecen kétgólos hátrányban, győzött a Dunaújváros az EHF Kupában

A Dunaújváros hazai pályán nyert, a Vác viszont idegenben veszített a női kézilabda EHF Kupa selejtezőjében, a második forduló szombati, első mérkőzésein.

Jól kezdtek az újvárosiak (10-5), de a román bajnokságban legutóbb ötödik helyezett C.S.M. Roman hatékonyabb támadójátékának köszönhetően egy 8-2-es sorozattal hamarosan fordított. A magyar együttes több technikai hibát követett el, ezért a szünetben is hátrányban volt (14-15).

A második felvonás elején már kettővel is vezetett a román csapat, de a tavaly EHF Kupa-győztes dunaújvárosiak 7-0-s szériával fordítottak (24-19). A folytatásban is eredményesebbek voltak az újvárosiak akciói, így hétgólos előnyt szereztek a jövő vasárnapi, idegenbeli visszavágóra.

A mezőny legeredményesebb játékosa a magyar csapat horvát válogatott balátlövője, Camila Micijevic volt, aki 13 lövéséből tizet gólra váltott.

A Váci NKSE az első félidőben még tartotta a lépést a német Bundesligában legutóbb negyedik Buxtehuder SV együttesével, ám végül hétgólos vereséget szenvedett idegenben. A visszavágót jövő szombaton rendezik.

A Debrecen két góllal kikapott a lengyel Metraco Zaglebie Lubin otthonában a női kézilabda EHF Kupa selejtezőjében, a második forduló szombati, első mérkőzésén.

Lényegesen jobban kezdte a találkozót a hazai csapat, amely a 13. percben már 8-3-ra vezetett. A DVSC támadásai pontatlanok voltak, így a különbség tovább nőtt (12-5), de a vendégek még a szünet előtt megkezdték a felzárkózást (13-10).

Az 51. percben már csak egy gól volt a magyar csapat hátránya (20-19), és bár a Debrecen végül kettővel veszített, biztató helyzetből várhatja a jövő vasárnapi visszavágót.

Eredmények,

Női EHF Kupa-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzések:
Dunaújvárosi Kohász KA-C.S.M. Roman (román) 31-24 (14-15)
Buxtehuder SV (német)-Váci NKSE 33-26 (15-14)
Metraco Zaglebie Lubin (lengyel)-DVSC-TVP 25-23 (13-10)

(MTI)