A vezetőedzővel és egy légióssal hosszabbított a Fehérvár AV19

A vezetőedzővel és egy légióssal hosszabbított szerződést a következő idényre az osztrák jégkorongligában (EBEL) szereplő Fehérvár AV19 jégkorongcsapata.

A klub tájékoztatása szerint a szakvezető Hannu Järvenpää, illetve a kapus Mac Carruth idény végén lejáró kontraktusát toldották meg.

Az 54 esztendős finn szakember december 1-jén vette át a székesfehérvári gárda irányítását, azt követően, hogy elődjét, a francia-kanadai Benoit Laporte-ot menesztették. Järvenpää a 2015/16-os idényben négy hónapot dolgozott már a klubnál.

A 25 esztendős amerikai kapus október elején érkezett Székesfehérvárra, s a közlemény szerint Kóger Dániel és Erdély Csanád után harmadikként kapott a következő idényre szóló szerződést.

A Fehérvár négy fordulóval az alapszakasz vége előtt tizedik helyen áll a 12 csapatos ligában, hátránya nyolc pont a hatodik pozíciót elfoglaló, eddig egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Medvescak Zagrebbel szemben. Így várhatóan az alsóházban folytatja majd szereplését a középszakaszban.

A felsőházban szereplő hat csapatnak biztos helye van a rájátszásban, amelyhez az alsóházból a két legjobb csatlakozik. A középszakasz február 2-án kezdődik és március 4-ig tart.

(MTI)