Adolf Balázs és Fejes Dániel továbbra is hibátlan

Négyből négy. Az eddigi két tesztversenyen az összes futamot megnyerte C-2 1000 méteren Adolf Balázs, és Fejes Dániel, ezzel ők idén valósággal berobbantak a legjobbak közé. Férfi kajakpárosban kedden egyet a Kammerer Zoltán, Varga Ádám egység, egyet pedig a Koleszár Mátyás, Erdőssy Csaba duó húzott be, tehát abban a szakágban még nem egyértelmű, hogy ki a leggyorsabb.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség keddi beszámolója szerint az első kajakos futamban 500 méternél léptek meg Kammererék, és még a finisben is tudtak egyet indítani, így majdnem egy hajóval verték a második helyen befutó Noé Zsombor, Németh Viktor duót, harmadikként pedig Koleszár Mátyás, és Erdőssy Csaba érkezett.

A második futamban Koleszárék kezdtek nagyon erősen, vállalták a nagyobb utazósebességet, és a legvégére is megtartottak néhány centiméternyi előnyt a Kammerer, Varga páros előtt, akik a finisben a végül harmadiknak befutó Béke Kornél, Dombvári Bence duót fogták meg.

Az első szembeszeles futamban nem mertünk nagy utazót vállalni, a másodikban viszont nem akartuk a végére hagyni a döntést, és már jöttünk az elején is “- mondta Koleszár Mátyás, aki azt is hozzátette, hogy lát még fejlődési lehetőséget az egységben, így szívesen folytatná a közös munkát Erdőssy Csabával.

Szinte az összes eddigi futam szoros volt, nehéz megmondani, hogy sok erős párosunk van, vagy egy sincs, amelyik igazán jó – mondta Kammerer Zoltán. – Annak örülök, hogy Varga Ádámmal mi tudtunk előrébb lépni az elmúlt egy hónapban, a két eddigi tesztverseny négy futamából háromszor lettünk másodikak, viszont a legfölényesebb győzelmet mi arattuk a mai első pályán.

A kenusoknál egyértelmű, hogy a tesztszezon eleje két fiatal versenyzőről, Adolf Balázsról, és Fejes Dánielről szólt. Párosban idén eddig verhetetlenek, és két hete egyesben is jó teljesítményt nyújtottak.

Hiszünk a munkában, ennek köszönhetjük, hogy itt tartunk Balázzsal – mesélte Fejes Dániel. – Négy hete, és ma is az első futam volt a nehezebb, a másodikban azonban kijött, amit tudunk. Nem jelent hátrányt nekünk, hogy egy oldalon evezünk, szerintem ezt bebizonyítottuk. Ha van tempó, akkor beáll a hajó, és nem kell többet kormányozni, mint egy klasszikus párost.

A férfi 1000 párosok utolsó idei tesztversenye négy hét múlva lesz Szolnokon, jövő héten kedden a férfi 500 négyeseket, kajak és kenu 1000 egyeseket, valamint a női C-1 200-as egységeket teszi próbára Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

 

fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség