Aerobik Magyar Kupa, a biztonság jegyében

Hosszú kihagyás után végre ismét versenyezhettek az aerobikosok, ugyanis megrendezésre került a Magyar kupa első fordulója, amelyen az Európa-bajnok Bali Dániel is részt vett.

A Magyar Torna Szövetség tájékoztatása szerint a megmérettetést a Formafitt SE rendezte a kozármislenyi Sportcsarnokban. Sinkó Andrea, a MATSZ aerobik szakágának vezetőségi tagja elmondta: eddig sosem látott biztonsági intézkedések mellett került sor a versenyre. Minden korosztály után fertőtlenítettek, illetve minden sportoló csak egy kísérővel érkezhetett a viadalra. Az MK-val kapcsolatban a szakvezető hangsúlyozta, a résztvevők nagyon boldogok voltak, hogy csaknem egyéves kihagyás után ismét versenyezhettek.

A felnőttek egyéni kategóriájában az Európa-bajnok Bali Dániel (PSN Zrt.,22.300), valamint Hajdú Kata (Óbudai WDSE,20.250) végeztek az első helyen.

Az eredetileg három fordulósra tervezett Magyar Kupa a koronavírus miatt két fordulóból áll, amelynek második körét és egyben döntőjét november elején tartják majd.

A részletes eredménysor IDE KATTINTVA érhető el

Sinkó Andrea, a MATSZ aerobik szakágának vezetőségi tagja: Összességében azt gondolom, minden a sportág iránt rajongó ember elégedett lehet. Maga a szervezés is nagy próbatétel volt, de úgy gondolom, a rendezők kifogástalanul megoldották a feladatukat. A verseny is jó volt, a válogatott tagjai kitettek magukért. Nyilvánvalóan látszott a csaknem egyéves kihagyás a mozdulatokon, de ettől eltekintve színvonalas viadalt láthattunk.