Akrobatikus torna: Már az őszi versenyeket tervezik

Kis csoportokban ugyan, de folytatódtak a tornatermi foglalkozások az akrobatikus tornászoknál, erről Vincze Gábor a Magyar Torna Szövetség akrobatikus torna szakági vezetője nyilatkozott, hozzátéve, már az őszi versenynaptár kialakításán dolgoznak.

A magyar szövetség hétfői tájékoztatása szerint az akrobatikus tornászok az elsők között függesztették fel a sporttevékenységet, és álltak át az online edzésekre. Mostanra azonban újra tornatermi foglalkozásokat tartanak, szigorú biztonsági intézkedések mellett.

A versenynaptár azonban jelentősen átalakul, ugyanis a külföldi szakszövetségek jelentős része jelezte, nem vesznek részt nemzetközi viadalokon, így a Budapesten megrendezésre kerülő Acro Cup viadalon sem. Emiatt – sok más versennyel egyetemben – ezt a megmérettetést is elhalasztották. Vincze Gábor jelezte, amennyiben a vírushelyzet úgy alakul, a későbbiekben mindenképpen szeretnék pótolni a BIAC-ot.

Vincze Gábor; szakági vezető; akrobatikus torna: A tavalyi évben hoztunk egy határozatot arról, hogy átalakítjuk a versenyszezont. Ez azt jelenti, hogy a márciustól-decemberig tartó időszak helyett, januártól-júniusig versenyeztettük volna a fiatalokat, az ősz pedig a felkészülésé lett volna. Ezt a vírus teljesen átírta, így ősszel fogunk rendezni három versenyt és egy OB-t, persze ha a járvány nem szól közbe. Akik visszatértek a termi edzésekhez, azok nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a munkába.