Alapoznak a női tornászok

Megkezdődött a felkészülés és az edzőtáborok időszaka a magyar női tornászválogatott számára, ugyanis idén több rangos viadalon is bemutatkoznak, amelyek közül az elsőre március végén kerül sor Dohában.

A Magyar Torna Szövetség pénteki ölése szerint a decemberi pihenő után a tornászok újult erővel vágtak neki a 2018-as esztendőnek, amely kezdetben nem volt teljesen zökkenőmentes, hiszen újra vissza kellett rázódniuk, és fel kellett venniük a napi rutint. Az év ezen szakasza a tanulásról, az új elemek elsajátításáról szól. A budapestieknek központi felkészülés van, egységesen a Tornacsarnokban edzenek, a vidékiek pedig saját klubjukban gyakorolnak, úgymint az Eb-bronzérmes Dévai Boglárka Szombathelyen, az Eb-ezüstérmes Kovács Zsófia Dunaújvárosban, a kétszeres olimpikon Böczögő Dorina pedig Békéscsabán. A jövő héten azonban Budapesten, márciusban pedig az első megmérettetés előtt Győrben is edzőtáboroznak a hölgyek.

Draskóczy Imre, női szövetségi kapitány: Az első versenyünk március végén várható Dohában, a Világkupán, ahol három tornászt szeretnénk indítani, Dévai Boglárkát és két fiatalt, Fehér Nórát és Péter Sárát. Eddig a felkészülésben voltak hullámvölgyek, ugyanis decemberben kaptak egy kis pihenőt, és nehézkes volt visszajönni, de mostanra már elkezdtünk dolgozni. Böczögő Dorina vállműtét után ismét beállt a sorba, Makra Noémit pedig jövő héten várom próbaedzésre. A lányok tanulási fázisban vannak, új elemekkel készülnek, és nagyon remélem, hogy mindezt majd az augusztusi Európa-bajnokságon be tudják mutatni.