Alberto Contador egy napja Magyarországon a Kométa vendégeként

Reggeli a rajongókkal, interjúk tömkelege, számtalan aláírás, szakasznyitás…

A Faster Promotion beszámolója szerint Alberto Contador Magyarországra érkezett, hogy támogassa az alapítványán keresztül létrehozott Polartec-Kometa csapatot, Magyarország legnagyobb kerékpárversenyén a Tour de Hongrie-n.

De hogyan történt, hogy a hétszeres grandtour győztes legenda, Cegléd városában megnyitotta a Tour de Hongrie 3. szakaszát?

TdH_Harmadik_szakasz01_Alberto_Contador_Faster_Promotion_2018

Ma reggel mindenre választ kaptak az újságírók a Kossuth Múzeum „200 éve két keréken” című kiállításának helyt adó külön teremben.

Egy évvel ezelőtt találkoztam Giacomo Pedranzinivel, a Kométa ügyvezető igazgatójával és társtulajdonosával. Azóta nem csak üzleti szálak, de baráti kapcsolat is összeköt minket. A Kométa nem csupán egy egyszerű támogató de ugyanazokat az értékeket képviseli, amin az én alapítványom is alapul. Egy olyan súlyos betegségből felépülve, amit én is megéltem, pontosan tudom milyen fontos a minőségi és megfelelő táplálkozás és az ehhez szükséges alapanyagok.

Alberto Contador korán kezdte a napot. A Faster Promotion és a Kométa által szervezett játék nyertesei kora reggel 7-től közösen reggelizhettek vele és tehették fel kérdéseiket. Ezt követte egy gyors TV interjú, majd elindultak Ceglédre, ahol a Kossuth Múzeum falain belül egy zártkörű sajtótájékoztatót tartott. Bár a helyszín csak a média számára volt publikus a rajongók boldogan gyülekeztek a múzeum ajtajánál egy fénykép, aláírás reményében. Aztán az elhúzódó autogramosztást befejezve Contador meglátogatta csapatát, a Polartec-Kometat és ellátta őket a verseny előtti utolsó hasznos tanácsokkal.

TdH_Harmadik_szakasz02_Alberto_Contador_Faster_Promotion_2018

13:00-kor volt a start és megkezdődött a 206 km-es szinte teljesen sík szakasz. A mezőny óriás tempót diktált, az etap végén egy szökést siker koronázott, a csíkszeredai Team Novák kerékpárosa, az ukrán Bratascsuk szerezte meg a győzelmet.

A Pannon Cycling versenyzője Dina Dániel is remekelt, sokáig ott volt a három szökött versenyző között az élen. A legjobb magyarnak járó mezt továbbra is testvére, Dina Márton vehette át.

TdH_Harmadik_szakasz04_Faster_Promotion_2018

A Polartec-Kometa csapatának sajnos kevésbé jött ki jól a lépés, nem sejtve a többi csapat taktikai forgatókönyvét végül sprinterük Matteo Moschetti kimaradt az élharcból és nem tudott dobogóért harcolni.

Holnap a negyedik szakasszal folytatódik a verseny, a mezőny a Karcag és Miskolc között kijelölt 182 kilométeres etapot teljesíti majd.

fotó: Vanik Zoltán / Kométa