András Csaba egyesben Eb-nyolcaddöntős

András Csaba egyesben csoportelsőként jutott nyolcaddöntőbe a varasdi U21-es Európa-bajnokságon, párosban pedig ő és Fehér Orsolya is a negyeddöntőig jutott.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség pénteki tájékoztatása szerint András Csaba befejezte, amit csütörtökön elkezdett, megverte a török Abdullah Yigenlert is, ezzel százszázalékos teljesítménnyel, három győzelemmel teljesítette a második csoportkört. Csoportelsőként jutott a legjobb 16 közé, ahonnan már egyenes kieséses rendszerben zajlik tovább a verseny. A nyolcaddöntőben a román Rares Sipossal találkozik.

Fehér a két csütörtöki veresége után nehéz helyzetben várta az utolsó csoportmeccsét, amelyen az orosz Marija Tajlakovától is kikapott, így negyedik lett a csoportjában, és nem jutott tovább.

Férfi és női párosban András és Fehér is bejutott a legjobb nyolc közé. Előbbi a német Cedric Meissner oldalán meggyőző sikert aratott a szlovák Tibor Spanik és Jakub Zelinka párosa ellen, míg Fehér a horvát Marta Vukeliccsel a második kiemelt Lisa Lung, Tatiana Kukulková egységet búcsúztatta a nyolcaddöntőben ötszettes csatában.

Még péntek este lejátszották a negyeddöntőket is, sajnos számunkra kedvezőtlen végkifejlettel. Fehérék nyertek ugyan egy szettet Leili Mostafavi és Nolwenn Fort ellen, ám a két francia továbbjutását igazából nem tudták veszélyeztetni. Andrásék teljesen más körülmények között estek ki. Kétszettes előnyben 9:5-re és 10:8-ra is vezettek, ám a moldovai Andrei Putuntica és a cseh Jirí Martinko fordítani tudott. A következő játszmában nem volt mérkőzéslabdája a magyar, német kettősnek, de azt is 9:5-ös előnyről bukták el… A döntő szettben már ők futottak az eredmény után, sikertelenül.

András a fehérorosz Tacjana Csakavaja társaként nem bírt a nyolcaddöntőben az első kiemelt Szidorenko, Tajlakova kettőssel, így vegyes párosban sincs már versenyben magyar.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, VARASD
FÉRFI EGYES, 2. CSOPORTKÖR
D-CSOPORT

András Csaba–Yigenler (török) 4:2 (2, 5, 3, –7, –7, 11)

FÉRFI PÁROS
NYOLCADDÖNTŐ

András, Meissner (magyar, német)–Spanik, Zelinka (szlovák) 3:0 (8, 8, 2)
NEGYEDDÖNTŐ
András, Meissner–Putuntica, Martinko (moldovai, cseh) 2:3 (5, 9, –12, –9, –5)

NŐI EGYES, 2. CSOPORTKÖR
C-CSOPORT

Fehér Orsolya–Tajlakova (orosz) 2:4 (–10, 7, 11, –3, –6, –7)

NŐI PÁROS
NYOLCADDÖNTŐ

Fehér, Vukelic (magyar, horvát)–Lung, Kukulková (belga, szlovák) 3:2 (–5, 8, 8, –6, 8)
NEGYEDDÖNTŐ
Fehér, Vukelic–Mostafavi, Fort (francia) 1:3 (–5, –4, 6, –3)

VEGYES PÁROS
NYOLCADDÖNTŐ

András, Csakavaja (magyar, fehérorosz)–Szidorenko, Tajlakova (orosz) 0:3 (–5, –8, –8)