Április végéig elmaradnak a kvalifikációs viadalok

Hétfő délután még arról számolt be a Judoinfo, hogy az orosz sportminisztérium döntése alapján nem lehetnek néző a jekatyerinburgi Grand Slam-tornán, aztán a késő esti órákban kaptuk a hírt: április végéig minden kvalifikációs esemény elmarad!

Márciusban már töröltek egy fontos olimpiai kvalifikációs tornát, a marokkói Rabatban nem szerepelhettek a világ legjobb judósai, s a magyar sportolók sem gyarapíthatták olimpiai kvalifikációs pontjaiknak számát – számolt be a Judoinfo szakportál.

A koronavírus-járvány miatt immár a második World Judo Tour-esemény marad el: nem kerül sor a hétvégi jekatyerinburgi Grand Slam-tornára, amelyen tizenöt magyar judós is tatamira lépett volna, de a sportolók egészségének védelmében egészen április végéig minden olimpiai kvalifikációs eseményt törölnek a naptárból: elmarad grúz Grand Prix (március 27–29.), a török Grand Prix (április 3–5.), továbbá az Európa-bajnokságon kívül (arra májusban kerülne sor) valamennyi kontinensbajnokság.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) pótolja-e a kvalifikációs viadalokat, ahogyan pillanatnyilag senki sem tudja megjósolni, mikor áll helyre a rend a nemzetközi sportéletben.