Atlétikai fedett ob: az utolsó világbajnoki szintteljesítési lehetőség

Az utolsó világbajnoki szintteljesítési lehetőséget kínálja a hazai atléták számára a BOK Csarnokban szombaton és vasárnap sorra kerülő fedettpályás országos bajnokság.

A két nap során 26 számban avatnak bajnokot, ezekre 329 nevezés érkezett – a hazai szövetség honlapja szerint.

Eddig a vb-ezüstérmes Márton Anita – a súlylökők versenyét a szombathelyi téli dobó ob keretében rendezik meg február 24-én – és a vb-bronzérmes Baji Balázs (60 m gát) mellett két gátas hölgy, Kerekes Gréta és Kozák Luca rendelkezik vb-szinttel, a többpróbázó Krizsán Xénia pedig meghívás alapján indulhat a március 1. és 4. között sorra kerülő fedettpályás világbajnokságon Birminghamben.

Spiriev Attila sportigazgató az MTI-nek pénteken elmondta, az ötpróbázóknál már lezárult a nevezés, mivel csak 12-en indulhatnak a vb-n, így a tavaly fedett Eb-harmadik Zsivoczky-Farkas Györgyi nem utazhat. Hozzátette, az ob-n legjobb eséllyel Nguyen Anasztázia (60 m) csatlakozhat az eddigi szintesekhez, valamint 60 m gáton Sorok Klaudia. Utóbbi esetében azonban maradna ötfős a csapat, mivel egy számban egy országból csak ketten állhatnak rajthoz. Kiemelte, hogy a nemzetközi szövetség „brutális szinteket” határozott meg, mivel úgy tűnik, kis létszámú vb-t tervez.

Az ob szombaton 14.50, vasárnap 13.30 órakor kezdődik.

(MTI)