Australian Open: Babos Tímea egyesben főtáblás!

A magyar játékos összesen 18 ászt ütött, három szettben nyert a 3. fordulóban.

A magyar teniszező hivatalos honlapjának szerdai beszámolója szerint a legfontosabb: Timi sorozatban 9. alkalommal főtáblás egyesben az Australian Openen! A magyar játékos a dubaji selejtező 3. fordulójában is nagyot küzdött, akkor sem tört meg, amikor ellenfele többször is visszakapaszkodott hátrányból.

Timi remekül kezdte a 42 perces első játszmát: kétszer brékelt 40-re, 4:0-ra, majd 5:1-re is vezetett. Schmiedlová azonban nem adta fel, ő is hatalmasat küzdött. A szlovák játékos a 7. gémben 15-40 után összesen három brék- és szettlabdát hárított, majd a következő játékban 40-0-át követően még öt játszmalabdát mentett. Végül Timi a 9. szettlabdát értékesítette.

A 72 perces második szettben a magyar játékos azonnal elnyerte (újra 40-re) ellenfele adogatását, az előnyt 4:3-ig meg is őrizte. Ekkor Schmidelová hatalmas csatában, adogatóelőnyökről brékelt, majd hamarosan jött a rövidítés. A tie-breakben Timi került először lépéselőnybe, de 3-2 után kétszer is elveszítette a szerváját. Még visszajött 5-5-re, de végül Schmidelová örülhetett,

A döntő játszmában Timi 1:0 után brékelt 15-re, majd nagyszerű szervagémekkel (3 szettben összesen 18 ászt ütött) őrizte előnyét 5:2-ig. Ekkor 30-30 után fogadóként jutott meccslabdához és élt is az első lehetőséggel! Főtábla egyesben is, szép siker!

A mérkőzés 2 óra 31 percig tartott Dubajban.

Jani Réka és Gálfi Dalma a dubaji kvalifikáció első fordulójában búcsúzott – írta az MTI. A férfiaknál Fucsovics Márton és Balázs Attila is a főtáblán kezdi szereplését a melbourne-i Grand Slam-tornán.

Australian Open 2021 (Grand Slam-verseny, kemény pálya), női egyes, selejtező, 3. forduló:
Babos Tímea (7.) – Anna-Karolína Schmiedlová (szlovák, 20.) 6:2, 6:7 (5-7), 6:2

fotó: babostimea.hu