Az agresszivitást hiányolták játékukból a norvégok

Az agresszivitást hiányolták játékukból a címvédő norvégok, akik szombaton nagy meglepetésre vereséggel kezdték a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokságot.

Nem voltunk agresszívek, pedig ez kulcsfontosságú része a játéknak” – nyilatkozta Stine Oftedal, a Győri Audi ETO KC irányítója, aki nyolc lövésből hét gólt szerzett a Németországgal szemben 33-32-re elveszített mérkőzésen, Brestben.

Emilie Arntzen – aki hat kísérletből négyszer volt eredményes – úgy vélekedett, a védekezés volt a legfőbb probléma, hiszen a 33 kapott gólt nagyon sok egy Európa-bajnokságon.
Továbbra is pozitívak vagyunk, talpra tudunk állni, és megnyerhetjük a tornát” – tette hozzá. Oftedal kifejtette, már a következő két csoportmeccsükre kell összpontosítaniuk, és bár Csehország és Románia is kemény ellenfél, Németországnál nem jobbak.

Emily Bölk, a németek balátlövője elárulta, a meccs előtt nem gondolta, hogy legyőzhetik a norvég válogatottat.
Voltak problémáink támadásban és védekezésben is, de sikerült túljutnunk ezeken, és végül nyertünk. Ennek ellenére még nem gondolunk a középdöntőre vagy az elődöntőre, csak a következő mérkőzésünkre” – közölte Bölk, aki hat lövésből ötöt gólra váltott az Európa-bajnoki arany-, világbajnoki ezüst- és olimpiai bronzérmes norvégok ellen.

Montbéliard-ban, a C csoportban – amelyben a magyarok is szerepelnek – a spanyol válogatott 25-18-ra legyőzte Horvátországot. A Ferencváros irányítója, Nerea Pena értékelése szerint az egész meccsen fantasztikusan védekeztek, és végig irányítani tudták a játékot, ezzel két fontos pontot szereztek.
Az első félidőben tényleg nagyon jól játszottunk, de ellenfelünk a másodikban is keményen küzdött, ezért nagyon nehéz dolgunk volt. Nagyon boldog vagyok, és remélem, megtartjuk ezt a szintet a csoportkör hátralévő részére” – nyilatkozta.

Nenad Sostaric horvát szövetségi kapitány elmondta, hogy az első félidőben 21 technikai hibát vétettek, ami a legmagasabb szinten megengedhetetlen, ráadásul velük gyakran megtörténik ugyanez.

A magyar válogatott szombaton 28-25-re kikapott Hollandiától, hétfőn 18 órától Horvátország ellen folytatja szereplését az Európa-bajnokság csoportkörében, majd szerdán 21 órától Spanyolországgal játszik. A négyesből az első három jut tovább a középdöntőbe.

(MTI)