Az Always új küldetése, hogy a menstruáció minden szinten, minden sportág természetes része legyen

A 2024-es olimpiai játékok hivatalos menstruációs termékeként az Always elkötelezi magát a menstruáció új korszaka mellett, hogy hozzájáruljon a korlátok ledöntéséhez a fiatalabb generációk előtt.

Abban a városban, ahol több mint 100 évvel ezelőtt az első aranyérmeket osztották ki nőknek, az Always ezt a mérföldkőnek számító sporteseményt arra használja fel, hogy támogassa a lányokat és nőket a legjobb eredmények elérésében. Az Always büszkén jelenti be „Írd át a szabályokat!” elnevezésű kampányának elindítását, amelynek célja a menstruációs szorongás kezelése és megszüntetése a sport világában. Az Always azzal a küldetéssel, hogy a menstruáció nyíltan elismert része legyen minden sportágnak minden szinten, olyan ügyért száll síkra, amely világszerte nők millióit érinti – derült ki a csütörtöki sajtóeseményen.

A menstruáció minden nő életének alapvető része, beleértve a sportolókat is. A sportvilág azonban gyakran figyelmen kívül hagyja a menstruációval járó fizikai és mentális kihívásokat, ami sokszor menstruációs szorongáshoz és a meg nem értettség érzéséhez vezet. Azzal, hogy úgy teszünk, mintha nem létezne, akaratlanul is hozzájárulunk a sportoló nők menstruációs szorongásához.

A márka megbízásából végzett európai kutatás szerint

  • A női sportolók 61 %-a tapasztal menstruációs szorongást, ami hátráltatja a teljesítményüket.
  • A női sportolók 55 %-a érzi magát meg nem értettnek a sportvilágban a menstruáció kapcsán.
  • A női sportolók 71 %-a egyetért abban, hogy a menstruációt nem veszik figyelembe a sport világában.
  • 5-ből 4 nő (79%) gondolja úgy, hogy több beszélgetésre van szükség a menstruációról annak érdekében, hogy a fiatalabb generációk számára ledöntsük a korlátokat.

Ezért az Always egy új korszakot indít, amelyben figyelembe veszik a menstruációs szorongást, és a megfelelő védelmet nyújtó termékeket még jobban a női sportolók igényeihez igazítják, így biztosítva, hogy mindig a legjobb eredményeket érjék el. Az Always megosztja az olimpiai sportolók valós tapasztalatait, valamint edukációs anyagokat dolgoz ki a testnevelő tanárok és edzők számára, hogy pozitívabb környezetben, nyílt párbeszédet kezdeményezzenek fiatal sportolóikkal.

“Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egy mérföldkőnek számító sporteseményhez kapcsolódóan mutatjuk meg, hogy a női sportolók valójában hogyan érzik magukat a menstruációjuk kapcsán. Mivel a kutatások szerint 61%-uknál jelentkezik a menstruációs szorongás, reméljük, hogy megoszthatjuk az olimpikonok valós történeteit, és segíthetünk a fiatalabb generációknak, hogy magabiztosabbnak érezzék magukat a sportban és azon túl!”

– nyilatkozta Boros Zsófia, a Procter & Gamble női intim termékek közép-európai márkaigazgatója.

Az Always több mint 35 éve, világszerte lányok és nők millióit támogatja a pubertásról és az önbizalomról szóló edukációs programjain keresztül. Termékeket juttat a rászorulóknak, és olyan kezdeményezések révén, mint az Always #LikeAGirl és a #KeepHerPlaying, a társadalmi akadályok lebontásával erősíti önbizalmukat. Most, a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok világszintű partnereként, az Always egy új korszakot indít, amely ösztönzi a menstruációról szóló nyílt beszélgetéseket, oktatja a női sportolókat segítő szakembereket, és biztosítja, hogy a lányok soha ne maradjanak a számukra szükséges menstruációs termékek nélkül.

Kozák Luca, az Always nagykövete

Az Always Kozák Luca gátfutó olimpikonnal együttműködésben tűzte ki célul, hogy a menstruáció nyíltan a sport része legyen, minden szinten és sportágban

Az Always büszkén jelentette be „Írd át a szabályokat!” elnevezésű kampányának indulását, amelynek célja, hogy új nagykövetükkel, Kozák Lucával együtt segítsék a menstruációs szorongás kezelését és megszüntetését a sport világában. Az Always és Kozák Luca közös kampányának küldetése, hogy felhívják a figyelmet a menstruáció sportteljesítményre gyakorolt hatására és nyíltan beszéljenek erről a témáról annak érdekében, hogy a menstruáció minden sportágban és minden szinten a sport természetes részévé váljon.

Amellett, hogy a márka a téma nyilvános megvitatásával tabukat dönt meg, oktatási csomagokat is szállít a testnevelő tanárok és edzők számára, valamint menstruációs termékeket biztosít az olimpiai faluban és azon kívül is.

„Kétségtelen, hogy a menstruáció a női sportolói lét egészére hatással van. Mint minden nőnek a világon, a menstruációnak hatalmas szerepe van a sportolónők életében is, az edzéstervektől kezdve egészen a versenynapokig. A téma nyílt megbeszélésének támogatásával és a női sportolók fejlesztésében részt vevők menstruációs ismereteinek bővítésével segíthetünk a nőknek abban, hogy kényelmesebben és magabiztosabban érezzék magukat ebben az időszakban. Az Always egy olyan márka, amely már több mint 35 éve bajnoki szerepet vállal ezeknek a korlátoknak a lebontásában, ezért is vagyok büszke nagykövet idén, amikor a női sportolók számára is monumentális eseményre készülünk.”

– nyilatkozta Kozák Luca gátfutó olimpikon, Always nagykövet.

Galéria:

(Fotók: Sportmenü / Kárpáti Balázs)

Fotó: Sportmenü / Kárpáti Balázs