Az amerikai Darkside sem tudta megállítani a Millennium együttesét a masters-vb-n

Már tizenötezer boldog nézőnél és három győzelemnél jár a Millennium a masters-világbajnokságon, szombaton pedig elődöntőt vív az aranycsapat.

A aterpolo.hu beszámolója szerint Mire a Millennium vízbe csobbant, addigra sok minden eldőlt a masters-világbajnokság vízilabdatornájának pénteki napján. Például kiderült, hogy az Oázis lehet majd az aranycsapat elődöntőbeli ellenfele, ahogyan az is eldőlt, hogy a 30+-os korosztályban a Neptun lett a finalista, miután az elődöntőben legyőzte a MAFC együttesét.

A 35+-ban a Bull’s Blood és az ESE 80 is veretlenül – előbbi pontveszteség nélkül – lett csoportelső, így itt akár magyar házidöntő is lehet, míg az 50+ és az 55+ kategóriában egyaránt Masters Rio-Sunday Boys meccseket rendeztek, s mindkétszer a Sunday Boys győzött egy-egy góllal. A 50+-ban ez elődöntőt ért a gárdának, ahová szintén bejutott a kortárs Happy Hippos – sőt egymás ellen játszik a két magyar -, ahogy a 45+-ban induló Ybl Octopus is a négy között van már.

Este hét órakor aztán érkezett a hófehér köpenybe öltöző, az erő jó oldalán lévő Millennium, majd a Csillagok háborúja film zenéjére vonult be a Darkside, bár hiába kerestük, Darth Wadert sehol sem találtuk a riválisnál. Sőt, nagy bánatunkra Chewbacca fájdalmas morgását sem hallhattuk a Margitszigeten.

Megállapíthattuk viszont, hogy Märcz Tamásnak „jót tett” a szövetségi kapitányság, hiszen ha az abszolút kedvencnek számító Kemény Dénes, Kásás Tamás, Benedek Tibor hármast köszöntő hangorkánt még nem érte el, de a trió után talán nála mutatott volna legmagasabb értéket a decibelmérő.

A Millennium pedig bizonyította, hogy az erő vele van, a felső lécre lőtt labdáknál csak a kapuban kikötő kísérletekből jegyezhettünk fel többet, az első félidőben hétszer is betalált az aranycsapat, míg Szécsi Zoltán csak egy gólt kapott, szóval itt sem lehetett kérdés a legendák győzelme.

A második félidőt ráadásul kapott gól nélkül hozta le a brigád, amely ugyan több helyzetet is kihagyott, a záró negyed mégsem erről, hanem a zseniális gólokról marad emlékezetes. Biros Péter ejtett, Kásás Tamás csodálatos gólpasszt adott, Székely Bulcsú meg oda se nézett, mégis a rövid felsőbe bombázott – jöhet az elődöntő!

Talán még Chewbacca is elégedetten morog, miközben R2D2 vidám prüntyög jobbra-balra.

Kemény Dénes: „Az első félidőben látszott a sok figyelmetlenség a gólhelyzetekben, viszont most kevesebb gólt kaptunk, mint az első két mérkőzésen. Ennek a meccsnek a tanulsága, hogy bármennyire is könnyen kerülünk gólhelyzetbe, azt meg kell becsülni, mert egyre erősebb ellenfelek jönnek. Ha négy-öt gólt kaptunk volna, és belőjük a helyzeteket, annak most jobban örülnék, mindenki láthatta, mennyi helyzet maradt ki. Ilyenkor sajnálom a játékost, mert nem méltó ő hozzá a hiba, hiszen ők annál sokkal jobb játékosok, mint amilyen helyzeteket ezúttal kihagytak. Nehéz az, hogy meccsről meccsre nyerünk magabiztosan, és közben a koncentrációt ugyanolyan magabiztosan kell tartani, mint az első meccs előtt, amikor még nem tudtuk, hogy ez milyen. Egy világverseny alatt jó egy rossz meccs, segít egy kicsit rendbe tenni a dolgokat, szerintem mindenkit zavar a saját hibája, szombaton és vasárnap jobb lesz.”

Märcz Tamás: „Fáradt voltam, talán mert korán keltem, univsersiadeedzést tartottam, sűrű volt a napom, és esetleg az is számított, hogy szerdán és csütörtökön nem edzettem eleget. Jó sorozatban játszani a meccseket, és most így is lesz a folytatásban szombaton és vasárnap. A negyeddöntő végére belemelegedtünk, lehet, hogy most fáradtabbak voltak az izmok, azért kellett egy kis idő. Erősködtek az amerikaiak, a kapusuk egész ügyes volt, oda kell figyelni, bár amikor jó felé lőttünk, akkor azokból a kísérletekből gólok lettek. Az elődöntőben és a döntőben is ügyelni kell arra, hogy az első negyedben dőljön el a meccs, hogy vidámabb legyen a kispad, akárcsak a korábbi meccseken.”

Kiss Gergely: „Még jobb lett volna, hogy ha a helyzeteket belőjük, az még látványosabbá tette volna a meccset. Jó pár gól bennünk maradt, elkapkodtunk egy-két lehetőséget, én is hibáztam. Nyolc-kilenc gól benne maradt a csapatban, de ha a négybe jutásért, ötezer néző előtt 25-1-re nyerünk, az nem lett volna elegáns. Az amerikaiak kemény, izmos, sokat úszó csapat volt, technikailag és összeszokottságban jóval alattunk voltak. Ezt próbálták fizikailag kompenzálni, birkózgatni, lassítani, dögönyözni minket, de aztán győzött a játéktudás. Maximalisták vagyunk és sírtunk egy vb-ezüst, vagy Eb-bronz után, bennünk van, hogy ilyenkor bosszankodunk, ettől lettünk ilyen generáció, mindig többet, jobbat akartunk. Ha valaki hat lövésből négy gólt szerzett, akkor arra figyelt, hogy a két kimaradónál mi volt a baj, hogyan javítsa azt ki. Ettől lettünk jók, nem az önelégültségtől, a pillanatnyi sikerek felfújásától, hanem a hosszú távú munkától.”

A mérkőzés tejes felvétele:

MASTERS-VILÁGBAJNOKSÁG, VÍZILABDA
A magyar csapatok eredményei
 
Férfiak
30+
Elődöntő: MAFC Masters-Neptun VSC 3-9

35+
A-csoport: East Bay Masters (amerikai)-Bull’s Blood 4-17. B-csoport: Mst WP Aquatiko (ukrán)-ESE 80 6-12

40+
Negyeddöntő: Triangle WP (amerikai)-Oázis SC 8-16. Millennium-Darkside (amerikai) 16-1

45+
Negyeddöntő: Ybl Octopus-S.Petersburg Mst (orosz) 13-3. A 9-12. helyért:Tungsram SC-Helsingfors (finn) 12-3. A 15. helyért: KVP H2O Piestany (szlovák)-Budai LTD 13-12

50+
Negyeddöntő: Masters Rio WC (brazil)-Sunday Boys 7-8. Happy Hippos-Polytechnic Club (brit) 7-2

55+
B-csoport: Masters Rio WC (brazil)-Sunday Boys 5-6

Nők
30+
English Roses (brit)-Bánki VSE 3-14

fotó: waterpolo.hu

Vélemény, hozzászólás?